Când primești Android 5.0 Lollipop: calendarul pentru Samsung, HTC, Motorola și alții

Când primești Android 5.0 Lollipop: calendarul pentru Samsung, HTC, Motorola și alții

Android 5.0 Lollipop este cea mai nouă versiune a celui mai popular sistem de operare. Totuși, când te vei bucura de aceasta? Contează foarte mult ce smartphone ai.

Android-5.0-Lollipop

Android 5.0 Lollipop are dată exactă de lansare doar pentru noile dispozitive: Nexus 6 și Nexus 9. Din 3 noiembrie acestea vor fi în magazine și vor avea Android 5.0 Lollipop instalat. Urmează, de-a lungul lunii noiembrie, Nexus 4, Nexus 7, Nexus 5 și Nexus 10. Există deja versiuni de preview pentru acestea, dacă vrei să experimentezi.

Android 5.0 Lollipop pentru Samsung, Sony și HTC

De la Samsung știm deja despre Samsung Galaxy S5. Este clar, astfel, că vor fi actualizate și Galaxy Note 4, Galaxy Alpha, Galaxy Note 3, colecția de tablete Galaxy Tab S și cele două noi dispozitive Galaxy A3 și A5. Google se va achita de Samsung Galaxy S4 Google Play edition și de la Samsung mai așteptăm actualizarea, de-a lungul anului 2015, pentru Galaxy S4, Galaxy S4 mini și Galaxy S5 mini, dar nu este nimic sigur.

Sony a informat deja, printr-un articol pe blogul companiei, că Xperia Z3, versiunea Compact e inclusă, și Xperia Z2 vor fi primele actualizate. Totuși, demersul începe din 2015. Mai sunt pe listă Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3v și Xperia Z3 Tablet Compact. De asemenea, nu este uitat Sony Z Ultra Google Play edition.

Mai rămâne HTC de la care așteptăm actualizare anul acesta pentru One (M8), One din 2013 și One Google Play edition, One mini 1 și 2 și One Max. Pentru anul viitor rămân Desire Eye, One E8, Butterfly 2, Desire 816 și Desire 820 (acesta este primul telefon cu Android care folosește procesor pe 64 biți). Mai rămân la coadă și telefoanele Desire cu procesoare MediaTek.

Android 5.0 Lollipop pentru LG, Huawei, Motorola și alții

LG „joacă“ precaut și mizează pe actualizarea modelelor LG G3 și LG G2, G2 Pro și G Pro, în primă fază, dar și LG G Pad Google Play edition. Rămâne de văzut dacă vom vedea actualizări pentru celelalte modele, unele derivate din LG G3.

De la Motorola, conform International Business Times, vor fi actualizate Moto X (atât din 2013, cât și de anul acesta), Moto G și Moto E. Utilizatorii care dețin Droid Ultra, Droid Maxx și Droid Mini mai pot spera la o actualizare. Trebuie menționat că Nexus 6 este construit pe hardware de Moto X, doar că are un ecran mai mare și câteva elemente schimbate. Motorola a promis însă că va actualiza cât de repede se poate dispozitivele sale cele mai populare.

Pentru Huawei ne putem aștepta la actualizare pentru Ascend P7 și Ascend Mate 7, lansat anul acesta la IFA 2014. Chinezii au deja un centru de actualizare OTA (over the air) în Europa. Lista scurtă mai include și OnePlus, care va actualizare modelul One. Acesta rulează versiunea CyanogenMod. De asemenea, Oppo va pregăti actualizare pentru Find 7, Xiaomi are câteva dispozitive bune pe care va vrea să le actualizeze și mai sunt pe listă dispozitive de la Lenovo. Nu există o listă oficială însă.

Dacă vrei să cumperi un smartphone foarte bun, avem aici o listă completă cu cele mai tentante modele. De asemenea, Nexus 5 încă este un smartphone foarte bun care va fi actualizat rapid.

Citește și: