20 nov. 2014 | 14:38

Black Friday 2014: Ziua în care românii vor cheltui de două ori mai mulți bani online

ACTUALITATE
Black Friday 2014: Ziua în care românii vor cheltui de două ori mai mulți bani online

De Black Friday 2014 numărul tranzacțiilor procesate online cu cardul va crește cu peste 50% față de media anuală. La a patra ediție de Vinerea Neagră, românii sunt mai dispuși să plătească electronic.

black friday 2014

De Black Friday 2014, suma medie pe care o vor cheltui românii anul acesta pe produsele pregătite de comercianții români va ajunge la circa 340 de lei. Asta înseamnă că este de aproape două ori mai mare față de suma medie tranzacționată online cu cardul în restul anului (aproximativ 180 lei). Anul trecut, suma medie plătită online cu cardul s-a ridicat la circa 260 de lei, în timp ce tranzacția medie procesată online s-a ridicat la circa 150 de lei, informeză Netopia mobilPay printr-un comunicat remis „Playtech“.

Circa 65% din totalul plăților online cu cardul generate de Black Friday vor fi realizate de pe laptop-uri și calculatoare, respectiv 35% de pe telefoane inteligente, indiferent de sistemul de operare, precum și de pe tablete. În aceste condiții reprezentanții Netopia mobilPay, alături de partenerii săi MasterCard și Garanti Bank, le recomandă tuturor celor care intenționează să cumpere cu cardul de Black Friday, dar și comercianților, să se asigure că procesatorii au implementat cel puțin sistemul de siguranță a plății 3D Secure, pe lângă pagina de plată securizată (SSL).

„Chiar dacă plata online cu cardul este, realmente, cea mai sigură metodă și cea mai simplă cale de a proteja clientul de eventuale fraude, livrări greșite sau produse deteriorate, recomandăm să se urmărească îndeaproape și filtrul suplimentar 3D Secure. Existența acestuia demonstrează implicarea comercianților în asigurarea unor tranzacții transparente, sigure și corecte”, a explicat Antonio Eram, director și fondator Netopia mobilPay.

Majoritatea retailerilor online din România au setat ziua de 21 noiembrie pentru ediția Black Friday 2014, iar cele mai multe plăți din ziua respectivă se vor îndrepta, tradițional, către produsele electro IT, fashion și beauty.

Totul despre Black Friday 2014: „Playtech“ adună toate informațiile despre Vinerea Neagră aiciAici ai istoria acestei zile a reducerilor, iar aici ai o explicație de ce se măresc prețurile înainte de Black Friday.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele