A apărut oglinda care face selfie-uri singură [VIDEO]

A apărut oglinda care face selfie-uri singură [VIDEO]

SELFIE este numele unei noi oglinzi inteligente, creată de iStrategyLabs, capabilă să imortalizeze automat .

Selfie mirror oglinda

Obsesia globală pentru -uri a căpătat noi conotaţii în momentul în care există echipe de ingineri undeva în lume al căror unic scop este să lucreze la dispozitive create pentru această activitate.

În acest caz particular, SELFIE este o prescurtare de la Self Enhancing Live Feed Imagine Engine. Deşi denumirea oglinzii din clipul de mai jos este un pic forţată, ideea are mari şanse să prindă în anumite locaţii, precum mall-uri sau baruri. Practic, este vorba de o oglindă cu dublu sens, în spatele căreia se află un Mac mini şi un webcam de înaltă rezoluţie. Partea de captură efectivă se declanşează automat în momentul în, pentru câteva secunde, este detectat un zâmbet pe faţa privitorului. Această abilitate este obţinută printr-un program de recunoaştere facială ce rulează pe Mac, cu numele de Open CV. Printr-o serie de LED-uri legate la un controller Arduino, care se luminează treptat, se evidenţiează pregătirile premergătoare capturii. La final, este generat un tweet cu selfie-ul vostru pe care puteţi alege să-l postaţi online.

,,S-au întâmplat nişte lucruri destul de amuzante pentru că detecta un zâmbet în colţul capului, aşa că ne-am mai jucat un pic până am fost mulţumiţi. Am luat în calcul declanşarea capturii prin închiderea unui ochi (wink), dar în final am rămas la zâmbet deoarece se potriveşte mai bine în asociere cu ideea de selfie”. DJ Saul, Directorul de Marketing la iStrategyLabs, compania din spatele SELFIE, a fost foarte încântat de modul în care a evoluat proiectul şi este destul de optimist că al său produs va fi adoptat la scară largă.

 

Citește și: