Steve Ballmer: Google are monopol online

Steve Ballmer: Google are monopol online

Dupa multiple investitii in Bing, Steve Ballmer de la Microsoft crede ca la ora actuala Google detine un monopol pe motoare de cautare.

Microsoft bing Steve Ballmer Google monopol

Majoritatea oamenilor pe care ii cunoasteti, cu exceptia (probabil) a celor care lucreaza la Microsoft, . Aceasta situatie este evidenta… acum, dupa mai multi ani in care gigantul din Redmond a facut investitii masive in promovarea propriului motor de cautare.

In Statele Unite, unde este tinuta o evidenta foarte stricta asupra utilizarii motoarelor de cautare, in acest moment doar 17,9% dintre internauti folosesc , in timp ce 67% folosesc Google pentru a cauta diverse lucruri online. ,,Suntem singurii care incearca.” Pornind de la aceste date si nu numai, intr-o intalnire cu diversi analisti financiari, Steve Ballmer a tinut sa-si exprime opinia pe care o are vizavi de procentul imens din piata detinut de Google. ,,Este incredibil, uimitor, imi permit sa zic, monopopul cu care noi suntem singurii de pe planeta care incearca sa concureze.”

Referitor la piata browserelor, Ballmer considera ca este demna de expus in fata autoritatilor competente. Odata cu trecerea timpul, CEO-ul care in mai putin de un an se va retrage din fruntea companiei, a tinut sa clasifice practicile Google ca fiind din ce in ce mai putin demne de discutat.

Aceste mentiuni vin la cateva zile dupa ce Bing a beneficiat de un nou logo si de schimbari semnificative pe partea algoritmului de cautare. In trecut, prin campania de informare/promovare Scroogled, Microsoft a incercat sa atraga atentia asupra metodelor folosite de Google. Din pacate, tonul respectivelor clipuri a fost perceput de cele mai multe ori doar ca fiind agresiv, nu si informativ sau util. Aveti alta parere?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: