iPad Air, mai performant și mult mai ieftin de produs decât iPad 3

iPad Air, mai performant și mult mai ieftin de produs decât iPad 3

Din cele spuse de AllThingsD, vorbim de performanță mai mare și de producție iPad Air mai ieftină, față de modelul iPad 3. 

iPad Air

In termeni de producție iPad Air, vorbim de o 274 – 361 dolari, în funcție de model. Acest lucru înseamnă în primul rând un profit foarte mare pentru producător, în condițiile în care dispozitivul se vinde cu prețuri între 499 si 929 dolari. Cel mai ieftin este, desigur, cel de 16 GB cu WiFi, iar cel mai costisitor cel de 128 GB cu WiFi si LTE. Pe de altă parte, cel mai ieftin model de iPad Air este cu 42 de dolari mai ieftin de produs decât iPad 3, ale cărui costuri de producție ajung la suma de 316 dolari.

Cea mai scumpă componentă de producție iPad Air este, asa cum era de asteptat, display-ul, al cărui cost este de 133 dolari. Aici este inclus atât panoul IPS cât și elementele touchscreen-ului. Mai exact 90 de dolari pentru panou, și inca 43 dolari pentru touchscreen. Noul cip A7 costă doar 18 dolari, cu 5 dolari mai ieftin decat A5, cipul din iPad 3, la prețul de acum 18 luni.

În această situație, profitul lui Apple este de 45 procente pentru modelul de 16 GB cu WiFi și nu mai putin de 61 de procente pentru cea mai scumpă variantă, cea de 128 GB cu LTE. Aceste lucruri nu ar trebui să ne mire, având in vedere faptul că orice producător își optimizează procesul de producție, mai ales pentru dispozitivele care au o continuitate. Apple reușește însă sa facă niște reduceri de costuri impresionante în acest sens.