Noile ecrane de la Corning vor fi antireflex si antibacteriale

Noile ecrane de la Corning vor fi antireflex si antibacteriale

Creatorul Gorilla Glass, compania Corning, lucreaza la ecrane rezistente la microbi si la lumina soarelui.

Phone-Germs-iStock-composite Corning

Unele dintre problemele majore ale unui smartphone sau tablete sunt lipsa unui strat antireflex, care ar impiedica pe moment vizibilitatea ecranului si cantitatea de grasime lasata pe acesta la o utilizare obisnuita. Corning lucreaza la un nou strat protector care sa aiba si proprietati antibacteriene si sa detina inclusiv proprietatile unui ecran anti-reflex, totul fara a diminua vizibilitatea sau culorile afisate pe ecranul smartphone-ului, desigur.

Compania lucra de ceva vreme la acest tip de sticla pentru industria medicala, insa a realizat ca aplicabilitatea sa este mult mai mare, avand in vedere piata de dispozitive touchscreen pentru care produce deja ecranele rezistente la zgarieturi. Imaginea de mai jos ilustreaza sub lumina fluorescenta bacteria E-coli, un virus foarte periculos rezistent la medicamente, si comportamentul acesteia pe sticla normala (in stanga) si pe cea rezistenta la microbi (in dreapta).

Corning Anti Microbial

Ecranele rezistente la microbi ar fi o veste foarte buna pentru consumatori, avand in vedere ca telefoanele mobile pot detine mai multi microbi ca elementele din baia noastra sau chiar castronul de mancare al animalului de casa.

O alta problema ar fi cea a reflexivitatii agresive a smartphone-urilor actuale, unele dintre ele fiind ilizibile in lumina directa a soarelui. Imaginea de mai jos reprezinta exact acest lucru. In centrul bucatii din imagine este tot sticla, tratata insa antireflexiv. Diferenta este uimitoare, insa momentan nu au fost dezvaluite modurile de functionare a acestei tehnologii. Speram ca vor ajunge cat mai repede sa acopere ecranele dispozitivelor mobile.

CorningAntiReflective

Citește și: