Directorul Qualcomm: „Nu exista competitie intre Lumia 2520 si Surface 2”

Directorul Qualcomm:

Au existat multe zvonuri despre o tableta Nokia si o parte semnificativa dintre ele s-au materializat zilele trecute, odata cu lansarea

Microsoft Surface 2 Windows rt Noikia Lumia 2520

Cu toate ca a fost anuntata deja de ceva timp achizitia Nokia de catre Microsoft, cu o parte dintre dispozitivele anuntate zilele trecute la Abu Dhabi, in cadrul , finlandezii se pare ca nu se dau batuti. O dovada a acestei afirmatii este recent anuntata , un gadget care face competitie directa pentru Surface 2.

Avand in vedere ca un test comparativ intre cele doua nu poate fi momentan realizat deoarece Lumia 2520 nu este inca disponibila comercial, nu ne putem baza decat pe opinii ale celor care au avut ocazia sa puna mana pe amandoua. In aceasta categorie, se pare ca intra Raj Talluri, vicepresedinte pe manangement de produs in Qualcomm. Incercand sa fie cat mai succint, acesta a concluzionat ca ,,Nici macar nu e o competitie” intre Lumia 2520 si Surface 2 cand vine vorba de performanta.

Pentru a intelege mai bine atitudinea destul de radicala a lui Talluri, este suficient sa aveti in vedere un fapt foarte simplu. In contextul in care tableta celor de la Nokia foloseste un Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,2 GHz, in timp ce Surface 2 vine cu un NVIDIA Tegra 4 tactat la 1,7 GHz, este evident ca nu putea sa tina „cu ursul”.

Acelasi director a clasificat performanta Lumia 2520 ca fiind ,,incredibila” si ca depaseste Surface 2 din toate punctele de vedere. ,,Este mai mare, mai rapida si necesita mai putin curent”, acestea au fost calificativele pentru prima intrare a finlandezilor in acest domeniu dominat inca de iPad-urile celor de la Apple si de tabletele cu Android.

Singurul punct comun al celor doua tablete consta in sistemul de operare Windows RT 8.1.