Nokia Lumia 2520 – Windows RT pe prima tableta a producatorului [VIDEO]

Nokia Lumia 2520 – Windows RT pe prima tableta a producatorului [VIDEO]

Dupa cum ne asteptam, Nokia World 2013 vine cu produse intereesante ca de exemplu Lumia 2520, o tableta ce ruleaza Windows RT.

Nokia-lumia-2520-3-big

Produsul este oficial, Lumia 2520 este o tableta in toata regula, ce ruleaza Windows RT 8.1. Fiind un produs ce nu dispune de toate functionalitatile lui Microsoft Windows 8, ne puteam astepta sa fie motorizata de un procesor pentru dispozitive mobile. Nimic mai adevarat, Lumia 2520 ascunde un procesor Snapdragon S800, un Quad-Core cu o frecventa de 2.2 GHz. Ecranul este unul de 10.1 inci cu o rezolutie FullHD acoperit cu Gorilla Glass 2 si care detine tehnologia Clear Black la fel ca si smartphone-urile Lumia.

Partea de conectivitate este de invidiat. Pe langa faptul ca suporta conexiune WiFi 802.11 b/g/n si NFC, tableta are si locas pentru microSIM si conexiune 4G LTE. Acumulatorul are o capacitate de 8000 mAh si promite o autonomie in standby de aproape 25 de zile. Exact, aproape o luna in cazul in care sta linistita in geanta. Memoria interna este de 32 GB si dupa cum bine stim aceasta este ocupata mai bine de jumatate cu sistemul de operare insa exista posibilitatea extinderii acesteia prin intermediul unui microSD.

Pentru utilizatorii de business, tableta detine un sistem de securizare, acces la VPN-urile companiei dupa configurare si posibilitatea de a sterge continutul prin intermediul contului de Microsoft conectat la aceasta. Exista si un modul GPS, iar tableta vine preinstalata cu softurile de navigatie HERE ale producatorului. Camera este de 6.7 megapixeli, o valoare putin neobisnuita iar senzorul are o dimensiune de 1/3.4 inci, cea de-a doua camera, cea pentru convorbiri pe Skype fiind de 2 megapixeli.

Tableta vine si cu o tastatura, care probabil se poate achizitiona separat, si se conecteaza la dispozitiv cu un conector magnetic. Pretul oficial specificat pentru aceasta este de 499 dolari in Statele Unite, pret care se va transforma in Euro pentru Europa. Dupa cum sugereaza si imaginile de mai jos aceasta va fi disponibila in mai multe variante de culoare.

Nokia-lumia-2520-1-big

Nokia-lumia-2520-2-big

Nokia-Lumia-2520-with-Nokia-Power-Keyboard

Nokia-Lumia-2520-Full-HD

Nokia-Lumia-2520-colours

Nokia-Lumia-2520-smartphone-companion

Citește și: