12 dec. 2012 | 09:00

Un jurnalist risca inchisoare din cauza unui link

ACTUALITATE
Un jurnalist risca inchisoare din cauza unui link

Cu toate ca pare incredibil, un jurnalist care a scris intensiv despre Anonymous risca sa faca inchisoare pentru ca a partajat un link de internet.

un jurnalist anonymous investigatii pentru sharing de linkuri

Barret Brown, care a urmarit indeaproape activitatile celor de la Anonymous, este pus sub acuzare de Guvernul American pentru simplu fapt ca a partajat pe internet un link de pe IRC. Link-ul in cauza te directiona catre prada celui mai recent atac al gruparii de hacktivisti Anonymous. Mai precis, era vorba de o lista generoasa de carduri de credit si date personale ale unor angajati de la Strategic Forecasting Inc., o companie de securitate globala care lucra cu guvernul SUA. Pentru ca, dupa cum va dati seama, partajatul de link-uri nu este o crima, jurnalistul respectiv, ca urmare a gestului sau este pus in fata unui numar de 11 capete de acuzare. Printre acestea se numara frauda si furt de identitate pentru simplul fapt ca gestul sau s-a reflectat in punerea la dispozitie a respectivului volum de informatii, unui numar foarte mare de internauti. Interpretat ca un gest de santaj pentru aflarea unor informatii legate de Anonymous, acest caz este foarte grav. Stresul este imens asupra oricarui jurnalist care ajunge in fata tribunalului pentru simplul fapt ca a avut acces printre primii la o adresa cu informatii furate printr-un atac cibernetic.

La nivel global se fac eforturi din ce in ce mai mari pentru aflarea „anonimilor” din spatele gruparii Anonymous. Arestarile recente sunt o dovada clara a faptului ca hackerii nu sunt in siguranta iar aceste actiuni ale politiei si FBI-ului nu par sa inceteze prea curand.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele