Nici macar o divizie ONU nu a fost ocolita de hackeri

Nici macar o divizie ONU nu a fost ocolita de hackeri

Agentia nucleara din cadrul ONU (International Atomic Energy Agency) a fost atacata zilele trecute de un grup de hackeri. La scurt timp dupa eveniment, actiunea a fost confirmata de un oficial al agentiei.

UN Nuclear agency hacking

Un grup de hackeri au atacat in urma cu cateva zile serverele IAEA din cadrul ONU, urmand ca la scurt timp sa publice peste 100 de adrese de email ale angajatilor organizatiei. Informatiile de contact, desi nu sunt sunt foarte pretioase, apartin unor angajati reponsabili de un proiect pentru reducerea propagarii armelor nucleare pe mapamond. Daca e sa-i credem pe cei de la ONU, informatiile obtinute de hackeri nu sunt foarte actuale deoarece ,,au fost furate de pe un server vechi dezafectat cu ceva timp in urma.” Cum era de asteptat, investigatiile sunt in toi la IAEA, atat pentru aflarea vinovatilor cat si pentru prevenirea mult mai atenta a unor atacuri ulterioare.

De partea cealalta a baricadei un grup de hackeri intitulat Parastoo si-a asumat deja responsabilitatea pentru atac si a postat adresele de email furate pe o pagina de Pastebin. Pentru ca nu putea sa lipseasca o latura hacktivista a atacului, protestul din spate isi propunea sa atraga atentia asupra armelor nucleare ale Israelului. Cu toate ca Israel prefera deja de cativa ani sa nege ori sa confirme detinerea de arme nucleare, cei mai multi experti in domeniu sunt de parere ca un astfel de arsenal este foarte probabil. Momentan, acest ultim atac asupra serverelor IAEA este ultima manifestare online a conflictului dintre Hamas si IDF.

Citește și: