26 nov. 2012 | 18:00

Realitate augmentata cu ajutorul lui Minecraft Reality

ACTUALITATE
Realitate augmentata cu ajutorul lui Minecraft Reality

Minecraft este unul din jocurile care a generat cele mai mari grupuri de fani din ultimii ani. Datorita libertatii din lumea virtuala si a faptului ca puteti crea niste decoruri si obiecte senzationale acolo, cineva s-a decis sa duca experienta la un nou nivel.

Minecraft Reality create virtuale AR

Daca va aflati printre cei care se joaca Minecraft doar pentru a creea obiecte pe care si le-au imaginat, cu o banala aplicatie va puteti vedea creatiile integrate in mediul inconjurator real. Intitulata Minecraft Reality, aplicatia de 2 dolari va permite sa va urcati creatiile din Minecraft pe un site pentru ca in secunda urmatoare sa le vedeti in mediul inconjurator prin camera telefonului. Totul se bazeaza pe concepte de realitate augmentativa. Daca va doriti ca obiectele voastre sa fie publice va puteti ,,agata” diverse creatii de un obiectiv turistic si din acel moment cei ca vor naviga printr-o piata si vor rula aplicatia Minecraft Reality va vor vedea modelul urcat in 3 dimensiuni.

Creat de 13th Lab, experimentul descris mai sus este pe cat de realist si pe atat de eficient pe partea de integrarea a elementelor digitale pe parchetul din casa, pe trotuarul din fata blocului sau in fantana arteziana din parc. Singurul lucru la care trebuie sa mai aveti acum grija sunt specificatiile minime. Din pacate necesita o putere destul de mare de calcul, motiv pentru care nu ruleaza pe iPod Touch 4G, iPad 1 sau vreun iPhone mai vechi de 4.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele