24 mart. 2012 | 02:37

Matematica la un nou nivel – calculator creat in Minecraft

ACTUALITATE
Matematica la un nou nivel - calculator creat in Minecraft

minecraft calculator

Pentru ca nimic nu se compara cu libertatea unui joc pe PC, iar Minecraft a dus aceasta libertate la un nou nivel, este evident ca era doar o chestiune de timp liber ca cineva sa faca ceva cu adevarat surprinzator.

Dupa ce un om plictisit a facut un calculator functional in Little Big Planet pe PS3, un tinar de 16 ani a petrecut o perioada de timp incomensurabila pentru a porta un calculator de buzunar in lumea Minecraft. Surprins in filmul de mai jos, calculatorul are in spate o structura intinsa pe 5 milioane de metri cubici pline cu blocuri amplasate cu o precizie incredibila. Pentru a apasa pe butoane si pentru a face operatii, trebuie sa va deplasati prin lumea virtuala.

Performanta intregii structuri vine insa din faptul ca persoana din spate nu s-a rezumat doar la adunari, scaderi, inmultiri si impartiri. Cu un aspect nemaintalnit, acest calculator poate rezolva ecuatii de gradul doi si poate desena grafice. In ceea ce priveste numarul maxim de cifre ce pot fi afisate pe ecranul gigantic de mai sus, creatorul s-a rezumat la 25 de cifre.

Daca ar fi sa-i reprosam ceva, la capitolul viteza ar mai fi loc de imbunatatiri pe aceasta creatie ce va ramana in istorie ca „Minecraft Scientific/Graphing Calculator”.

Minecraft calc
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele