Notch refuza certificarea lui Minecraft pentru Windows 8

Notch refuza certificarea lui Minecraft pentru Windows 8

Markus „Notch” Persson, creatorul jocului independent Minecraft, nu doreste ca jocul sau sa fie disponibil in magazinul de aplicatii Microsoft pentru Windows 8. Aparent compania l-a contactat personal pentru a-i certifica jocul si pentru a-l include in oferta, insa Notch a refuzat acest lucru.

Minecraft vs Windows 8

Aparent motivul pentru care acesta nu vrea ca Minecraft sa ajunga pe magazinul Microsoft este simplu: ar insemna ca jocul sau sa aiba o forma de DRM (Digital Rights Management), care se opune complet viziunii sale. Mai mult, acesta le-a raspuns angajatilor companiei din Redmond indemnandu-i sa lase platforma Windows deschisa si sa nu o mai distruga. Nu este prima data cand Notch vorbeste urat despre Windows 8, insa este pentru prima data cand ia atitudine si actioneaza pe baza declaratiilor sale.

Pe contul sau de Twitter, celebrul dezvoltator de jocuri independent a mai adaugat ca ar prefera ca jocul sa nu ruleze pe Windows 8 deloc decat sa le faca jocul celor de la Microsoft. De asemenea, dorinta sa este ca un numar cat mai mare de utilizatori sa nu faca trecerea de la Windows 7 la 8.

Citește și: