Noul CEO Yahoo: Obrazul subtire cu cheltuiala se tine

Noul CEO Yahoo: Obrazul subtire cu cheltuiala se tine

Actionarii Yahoo vor sa investeasca in calitate, vor rezultate si sunt dispusi sa plateasca pretul… corect. Sau, in orice caz, pretul marit.

Noul director executiv al Yahoo, Marissa Mayer, tocmai a devenit unul dintre cei mai bine platiti sefi din industria de tehnologie, cu cele 59 milioane de dolari pe care le primeste anul acesta. “A tras lozul cel mare”, comenteaza Charles Elson, director in cadrul Universitatii Delaware.

Pachetul de compensatii obtinut de Marissa Mayer este mare pentru orice CEO incepator si cu siguranta unul dintre cele mai mari acordate vreodata unei femei. Oricum, Mayer ar putea castiga chiar mai mult, in functie de durata de ocupare a fotoliului Yahoo si de performanta atinsa in cadrul companiei aflate la cotitura.

marissa mayer yahoo, marissa mayer, ceo yahooUn raport emis ieri de Comisia de Schimburi si Garantii (Securities and Exchange Commission) arata ce va primi proaspatul executiv YahooUSA Today detaliaza:

• salariu anual: 1 milion de dolari.

• bonus anual posibil: 2 milioane dolari.

• actiuni anuale: 12 milioane dolari.

• remuneratie de retentie, achitata o singura data: 30 milioane dolari, in actiuni.

• o compensatie care sa acopere plecarea de la Google, unde a lucrat din 1999: 14 milioane dolari.

• cheltuielile de securitate: pana la 50.000 $ pe an.

Contractul de munca al lui Mayer la Yahoo nu are o durata specificata.

La inceputul acestei saptamani, Mayer, in varsta de 37 de ani, si-a parasit postul de angajat pe locul ~20 intr-o companie cu un viitor luminos pentru a fi ”vioara intai” intr-o companiecu un trecut maret, dar un viitor incert. Nu au fost facute publice date privind nivelul remunerarii lui Mayer la Google, dar in cadrul Yahoo ar putea atinge aproximativ 100 milioane de dolari in cinci ani.

Sa vedem daca bordul director al Yahoo a gasit in sfarsit conducerea de care era nevoie pentru reconstruirea companiei.

Reamintim ca fostul CEO, Scott Thompson, aflat la conducerea Yahoo timp de cinci luni, s-a retras din functie dupa ce s-a descoperit ca a mintit in CV-ul sau cu referire la o diploma de facultatate.

Etichete: