Minecraft Pi Edition, in curand si pe Raspberry Pi

Minecraft Pi Edition, in curand si pe Raspberry Pi

Se pare ca micul computer Raspberry Pi va primi in curand o versiune a popularului joc Minecraft. Pe blogul oficial al studioului Mojang, Owen Hill a anuntat ca Minecraft Pi Edition este deja in productie.

Minecraft Pi Edition

Noua versiune a jocului este bazata pe codul scris pentru Minecraft Pocket Edition. Aceasta va fi complet gratuita pentru utilizatorii de Raspberry Pi si va include noi functii, cat si suport pentru o multitudine de limbaje de programare, pentru cei care vor sa experimenteze. Astfel, cei care se plictisesc de distrugerea de cuburi si realizarea de noi structuri in lumea patratoasa a jocului, pot incepe sa „sape” prin codul sursa si sa il modifice dupa preferinte.

Este clar ca la fel ca si in cazul computerului Raspberry Pi, Minecraft Pi Edition este destinat educatiei, fiind o unealta foarte atragatoare pentru cei care vor sa invete cate ceva despre modul in care functioneaza jocurile. Chiar daca nu exista inca o data de lansare, echipa Mojang ne asigura ca nu mai dureaza mult pana cand vom putea descarca noua versiune a jocului.

Citește și: