Microsoft te incurajeaza sa dezvolti aplicatii pentru Windows 8 si WP 8

Microsoft te incurajeaza sa dezvolti aplicatii pentru Windows 8 si WP 8

Nu a durat mult dupa lansarea noilor sisteme de operare Microsoft si compania deja se straduieste sa atraga cat mai multi dezvoltatori. In definitiv, succesul sta in aplicatii de calitate.

Platforma de dezvoltare Windows Phone 8

Microsoft a facut doua anunturi destinate exclusiv dezvoltatorilor si posibililor dezvoltatori de aplicatii pentru Windows 8, Windows RT si Windows Phone 8.

Pretul pentru a deveni dezvoltator de aplicatii Windows a scazut de la 99 dolari la doar 8 dolari pentru urmatoarele 8 zile. Din pacate, desi pretul suna foarte bine, initial veti fi taxati tot 99 dolari, urmand ca in urmatoarele 30 pana la 45 de zile diferenta de suma sa va fie returnata. In cazul in care va intrebati, aceeasi suma de 99 dolari o platesc si cei dornici sa urce aplicatii in AppStore-ul celor de la Apple.

In al doilea rand, Microsoft a anunta in sfarsit disponibilitatea descarcarii SDK-ului pentru WP8. Mai precis, Windows Phone Software Development Kit 8 este gata de download pe site-ul Microsoft in mod gratuit. Pana in acest moment dezvoltatorilor obisnuiti le era imposibil sa profite de functiile noi din Windows Phone 8, inclusiv de hardware-ul mai performant din noile smartphone-uri, in aplicatiile pe care le urcau in Windows Phone Store. Pentru ca lucrurile sa mearga unse din prima zi nu uitati ca Windows 8 pe 64 biti este singura platforma pe care va puteti apuca de dezvoltat aplicatii.

Ramane acum sa vedem daca rezultatele compatibile cu noua platforma obtinute de dezvoltatori vor fi la fel de spectaculoase precum anunturile Microsoft din ultima perioada. Nu de alta, dar intregul succes al platformei depinde de aceste aplicatii.

Citește și: