Microsoft a colaborat la un nou joc portat de pe iOS pe IE

Microsoft a colaborat la un nou joc portat de pe iOS pe IE

Unul dintre cele mai populare jocuri de pe iPad si iOS, Contrejour, a fost portat in browser. In 2011, acesta a castigat distinctia App of The Year pentru iPad si in urma cu aproape jumatate de an, dezvoltatorul jocului era convins ca nu exista un argument pentru a duce acest proiect nou la bun sfarsit.

Contre Jour HTML5 Internet Explorer

Dupa o colaborare de aprope 4 luni, 3 echipe mici de dezvoltatori impreuna cu creatorul jocului original au dezvoltat aceasta versiune a jocului optimizat pentru doua lucruri: Internet Explorer 10 si Windows 8. In cazul in care folositi alte browsere nu este exclus ca lucrurile sa mearga perfect si in Chrome. Problema? S-ar putea sa se piarda un pic din performanta.

Contre Jour a fost dezvoltat initial in Objective C pentru iOS, iar in cazul versiunii de browser toata partea de programare a fost portata folosind HTML5, CSS3, JavaScript si Windows 8 Framework. “It’s proof of where the web can go” au fost cuvintele care au insotit lansarea noului joc si produsul final confirma aceasta filozofie. Din punctul meu de vedere, inca este incredibil ca o astfel de aplicatie sa devina web app si sa functioneze pe orice platforma fara a intampina probleme majore.

Pentru ca lucrurile au mers atat de bine in dialogurile mai recente cu Microsoft, Maksym Hyrniv, creatorul Contre Jour, deja se apropie de versiunea finala a jocului sau si pentru Windows Phone si Windows 8.

Citește și: