Google arunca in aer pretul tabletei Nexus

Google arunca in aer pretul tabletei Nexus

Lansarea primei tablete Google, Nexus 7, a fost fara indoiala un succes inregistrat de gigantul motor de cautare. Utilizatorii au raspuns destul de favorabil la ideea unei tablete performante dar accesibile in acelasi timp.

Google Nexus

Dar la ce sa ne asteptam in acest sfarsit de an? Care producator va reusi sa ajunga in mai multe cadouri sub bradul de Craciun? Batalia se anunta extrem de stransa. Apple a confirmat evenimentul din 23 octombrie la care cel mai probabil vom face cunostinta cu noul iPad Mini, iar Microsoft isi lanseaza prima tableta, Surface la 3 zile distanta.

Vocile din piata vorbesc si despre o lovitura Google in segmentul tabletelor ieftine in trimestrul patru al acestui an. Mai exact ne-am putea astepta la o noua tableta Nexus la doar 99 de dolari. Bineinteles ca odata cu pretul extrem de mic vor aparea si o multime de compromisuri pentru platforma hardware.

Tableta de pana in 100 de dolari ar trebui sa vina echipata cu un procesor ARM 8950 single-core si un display ceva mai putin pretentios, HUVA TN, iar de asamblare s-ar putea ocupa Quanta Computer (companie taiwaneza).

Zvon sau nu, performanta sau nu, lansarea unei asemenea tablete ar putea arunca in aer piata tabletelor ieftine. Nu stim in ce masura ar reusi acest Nexus sa se lupte cu Surface sau iPad, dar mai mult ca sigur iPad Mini si restul tabletelor extrem de ieftine ar putea sa se simta de-a dreptul amenintati.