BlackBerry 10 se pregateste de lansare

BlackBerry 10 se pregateste de lansare

BlackBerry 10, noua speranta a celor de la RIM este programat pentru lansare pe data de 30 Ianuarie 2013.

Lansare BlackBeryy 10 pe 30 Ianuarie 2013

Cei de la Research in Motion au dat sfoara in lume anuntand in sfarsit lansarea mult asteptatului sistem de operare BlackBerry 10. Dupa cum vedem si in invitatie, evenimentul este fixat sa aiba loc la sfarsitul lunii Ianuarie intr-o locatie din New York.

Ne bucuram sa aflam ca in curand vom putea vedea pe pietele internationale noile dispozitive BlackBerry 10, despre care am tot vorbit si care ar putea salva compania canadiana de la colaps. Cel putin teoretic, noul sistem de operare va reprezenta pentru RIM, ceea ce spera Nokia sa reuseasca prin Windows Phone 8, adica o relansare si o a doua sansa in lumea smartphone-urilor.

Totusi astfel de incercari mai mult sau mai putin timide nu vin cam tarziu? Oare alternativele la iOS sau Android nu s-au lasat cam mult asteptate? Oare avansul celor doi giganti nu este atat de mare incat orice nou sistem de operare este sortit esecului chiar inainte de lansare?

Daca ma intrebati pe mine atat Nokia cu ale sale Lumia, care ruleaza Windows Phone 8, cat si RIM cu BlackBerry 10 vor fi nevoiti sa gaseasca metode cat mai multe si cat mai eficiente pentru atragerea dezvoltatorilor de aplicatii. Fara aplicatii cat mai bune, realizate intr-un timp cat mai scurt, nu vor avea nici o sansa in fata App Store sau Google Play.

Ramane sa vedem daca si in ce mod va reusi noul BlackBerry 10 sa ne surprinda odata cu aterizarea sa si pe piata din Romania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: