RIM si Electronic Arts ies din topul NASDAQ-100

RIM si Electronic Arts ies din topul NASDAQ-100

Nasdaq-100 sau NDX este un top de companii care nu activeaza in domeniul financiar-bancar si care din 2013 nu va mai include companiile RIM si Electronic Arts .

NASDAQ 100 top rim si electronic arts marvel

O ultima lovitura a fost data catorva companii de renume din industrie in aceste zile de catre bursa din New York. Mai precis, prinicipalul vinovat este NASDAQ-100. RIM si Electronic Arts sunt doar doua exemple de companii care au parasit topul celor 100 de companii cu rang de sugestie pentru investitii. Netflix, Marvell Technology Group, VeriSign sau Warner Chilcott sunt numele altor companii care incepand de anul viitor vor fi vazute ca fiind „nedemne” de banii investitorilor. Cu toate ca iesirea companiei RIM nu este o surpriza, putini inteleg de ce Netflix este in aceasta situatie. Dupa un an foarte bun in care a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 10% si un numar al abonatilor de 25,1 milioane, nimeni nu stie de ce Netflix se afla pe lista neagra.

Interesant este ca aceste schimbari se petrec in favoarea Facebook. O companie care initial si-a dezamagit actionarii, Facebook se pare ca din 2013 va intra pe lista alba a celor care vor sa cumpere actiuni. Probabil ca promisiunile de monetizare a tuturor serviciilor sale au ajuns la inimile actionarilor. Altfel nu-mi explic cum o companie al carei IPO a fost un esec reuseste sa atraga atentia unora dintre cele mai sclipitoare minti din domeniul bursei.

Citește și: