Astazi se implineste un an de la moartea lui Steve Jobs

Astazi se implineste un an de la moartea lui Steve Jobs

Pe 5 octombrie 2011, fostul CEO si Chairman Apple, Steve Jobs, s-a stins din viata. Acesta este in continuare considerat una dintre cele mai influente persoane din istorie, care a reusit sa salveze compania pe care a fondat-o alaturi de Steve Wozniak de la colaps la sfarsitul anilor ’90, a revolutionat industria muzicala si a dispozitivelor mobile .

steve jobs rip

Moartea sa nu a surprins pe nimeni, intrucat in luna august a anului trecut a renuntat la functia de CEO din motive de sanatate. Acesta s-a luptat in cea mai mare parte a deceniului trecut cu cancerul, o lupta pe care nu a putut sa o castige in pofida averii sale considerabile. Intrebarea care este intiparita in mintile tuturor este insa foarte puternica: „Este oare compania Apple in stare sa continue pe valul succesului pe care Jobs a pozitionat-o?”.

Pe termen scurt, raspunsul este: „Da.”. In ultimul an, Apple a lansat doua modele noi de iPhone, iar fiecare a spart recordurile de vanzari ale generatiei precedente. De asemenea, un nou iPad a fost lansat in primavara, care de asemenea s-a vandut ca painea calda si un noul sistem de operare, Mac OS X Mountain Lion, care a fost cumparat de trei milioane de clienti in numai patru zile. Compania Apple a devenit in ultimul an cea mai valoroasa din lume, iar profiturile sunt din ce in ce mai mari trimestru dupa trimestru.

Toate aceste impliniri ale companiei sunt insa influentate direct de Steve Jobs, intrucat acesta avea planurile stabilite pentru urmatorii doi sau trei ani. Va trebui sa urmarim modul in care vor evolua produsele Apple in perioada 2013-2014 pentru a stabili daca lipsa lui a afectat sau nu procesul de design al noilor gadget-uri si daca fanii vor raspunde pozitiv la noile creatii.

Citește și: