Steve Jobs si-a imaginat in 1985 dispozitivele portabile Apple

, 17 Sep, 10:00

Intr-un interviu din 1985 acordat revistei Playboy, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a prezis o mare parte din universul de gadgeturi portabile ale brandului pe care le vedem astazi. Tot atunci aparea si patentul pentru primul telefon Apple.

Apple Phone 1985

,,Evolutia va fi in a face produsele mai portabile si in a le integra intr-o retea” spunea Steve Jobs in 1985, intr-o perioada in care internetul asa cum il stim astazi era intr-un stadiu de proiect. Incercand sa prezica directia pe ca o va urma tehnologia in viitor, in acelasi inteviu, fostul CEO a aruncat la o afirmatie la fel de curajoasa: ,,Urmeaza amplificarea mijloacelor de comunicare, poate combinarea dintre telefon si computer personal.” Noroc ca nu a trebuit sa astepte foarte mult. 22 de ani mai tarziu acesta lansa primul iPhone si la 25 de ani distanta de la respectivul interviu Apple lansa pe piata iPad-ul. Indiferent cum le privesti, ambele dispozitive sunt dovezi clare ale conceptelor exprimate de Jobs in urma cu 27 de ani.

In acelasi an, pe 10 decembrie, Apple a primit un patent pentru un telefon de forma unui mar muscat cu butoane si difuzor generos in partea de sus. Designul este cu atat mai special cu cat la momentul respectiv, in 1985, nimeni nici macar nu se gandea la forma pe care o putea avea un telefon mobil in afara de cea a lui Motorola DynaTAC 8000X.

Ce turnura interesanta ar fi putut avea lumea daca designul care a facut popular telefonul Motorola StarTac in anii 90 ar fi venit de la Apple in anii 80 si ar fi avut forma unui mar.

Concept Apple Phone 1985

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Apple ar trebui sa dea pe cineva in judecata pentru asta…

E bine totusi ca articolul a aparut intr-o revista de renume…chiar daca revista respectiva nu se ocupa de domeniul IT:)))

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail