Steve Jobs demisioneaza din functia de CEO Apple

Steve Jobs demisioneaza din functia de CEO Apple

Steve Jobs, unul din cei mai influenti oameni din istoria domeniului tehnologic si-a anuntat demisia din functia de CEO a companiei Apple. Aceasta miscare a fost anticipata de ani buni, intrucat problemele sale de sanatate din ultima vreme l-au tinut perioade indelungate departe de biroul sau din campusul din Cupertino.

In locul sau va ramane Tim Cook (cel care a fost responsabil pentru companie in perioadele in care Steve a lipsit), acesta fiind familiarizat deja cu procesele de conducere Apple. Steve Jobs a cerut insa comisiei de directori sa ii ofere totusi functia de Chairman of the Board, director si „angajat” Apple, functii mai putin solicitante decat cea de CEO.

Acest lucru nu va afecta foarte mult compania, intrucat Steve va fi in continuare implicat in noile proiecte, insa a renuntat la o parte din beneficiile si indatoririle pe care le avea in trecut. Multa lume se intreaba de ce Jobs a ales acest moment pentru a se retrage, insa raspunsurile sunt evidente: Apple a avut incasari record in ultimul trimestru desi nu au fost impinse de vreo sarbatoare sau perioada importanta, iar pentru o scurta perioada a fost cea mai valoroasa companie din lume. De asemenea, anuntul unui nou iPhone este asteptat in luna septembrie, ceea ce sugereaza o noua crestere a actiunilor pe piata bursiera.

Chiar daca plecarea sa va afecta pretul actiunilor pe termen scurt, pe termen lung compania Apple nu va fi afectata financiar de acest eveniment.

Citește și: