Noul iPad – Contact pe Retina [PREVIEW]

Noul iPad - Contact pe Retina [PREVIEW]

Chiar daca Noul iPad nu s-a lansat inca oficial in Romania, gratie celor de la Koyos.ro am reusit sa punem mana pe mult asteptata tableta putin mai devreme. Dupa cateva ore de utilizare am venit cu o serie de impresii pe care vrem sa le impartasim cu voi, insa acestea nu credem ca vor surprinde pe nimeni.

La prima vedere nu avem de a face cu o tableta diferita fata de cea de generatie precedenta, acestea fiind aproape identice in termeni de marime, grosime si greutate. Detaliile se vad doar la o privire mai atenta, Apple fiind nevoiti sa faca o tableta putin mai groasa pentru a integra o baterie cu 70% mai puternica, un display cu rezolutie dubla si procesorul A5X care ofera un CPU dual-core si un GPU quad-core. De asemenea, camera de pe spatele noului iPad este una complet noua, oferind capabilitatea de a capta imagini statice la rezolutia de 5 megapixeli si de a filma in Full HD. Butoanele si unicul conector sunt absolut identice fata de cele de pe iPad 2.

Chiar daca la exterior diferenta nu este mare, odata ce incepi sa folosesti noul iPad, cu greu te poti intoarce la cel vechi. Motivul principal pentru acest lucru este display-ul Retina de 9.8 inci, care ofera o densitate a pixelilor nemaivazuta pe un dispozitiv atat de mic. De fapt, rezolutia de 2048 x 1536 este unica pentru un dispozitiv portabil, Apple fiind din nou prima companie de pe piata cu un display de acest fel. Avand in vedere ca cea mai importanta functie a unei tablete este afisarea de text, iBooks a fost una dintre primele aplicatii pe care am vrut sa le vedem pe noua tableta. Cum era de asteptat, textul se vede impecabil, oricat de mult te-ai apropia pentru a cauta pixelii. Comparat cu textul afisat de iPad 2, Noul iPad pare a fi o carte fizica si nu o reprezentare grafica pe un display.

In termeni de viteza si performanta, nu se poate sesiza o imbunatatire extrema, insa aceasta nici nu era foarte necesara, intrucat iPad 2 inca se comporta bine. Trebuie mentionat insa ca rezolutia noua nu a ingreunat experienta oferita de iOS, iar la un test de browser pe aceeasi retea WiFi, ambele generatii de tablete Apple au performat aproape la fel. Am testat si cateva jocuri care au primit update-ul pentru rezolutia Retina, insa in afara de o claritate a imaginii dusa la extrem, nu am avut de a face cu o imbunatatire prea mare pe partea de grafica. Va trebui sa asteptam jocuri realizate special pentru noul iPad pentru a vedea cu adevarat puterea noului cip grafic.

Concluzia este ca noul iPad ne-a placut si abia asteptam sa punem mana pe el pentru o perioada mai lunga. Adevarul este ca in afara de noul display nu se poate sesiza o diferenta majora fata de iPad 2, insa daca rezolutia veche va deranja, noul iPad este cea mai buna solutie in termeni de tablete in acest moment. Anumiti producatori de accesorii precum Belkin au realizat deja huse dedicate pentru noul iPad, iar cei care detin un Smart Cover de iPad 2 vor putea in continuare sa il utilizeze si pentru tableta de generatie a treia, in cazul in care se hotarasc sa faca upgrade. Pentru o analiza mai detaliata va asteptam in curand pe PlayTech pentru review.

Daca sunteti interesati de preturile din magazinele romanesti pentru noului iPad puteti accesa acest link. Mai jos am atasat si versiunea video a preview-ului de mai sus, impreuna cu o galerie de imagini cu noua tableta.


[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/The New iPad/”/]

Citește și: