13 sept. 2012 | 14:00

Arta electronica inspirata de metroul din Londra

ACTUALITATE
Arta electronica inspirata de metroul din Londra

Intr-o perioada in care devine din ce in ce mai dificil sa gasesti ceva atractiv si estetic in IT, mai jos o serie de puncte chele ale din geografia Londrei au fost transformate in repere pentru un radio.

London Radio Tube map

Aflata la Muzeul de Design din Londra, lucrarea de mai sus foloseste simplitatea hartii de metrou din capitala Angliei pentru inspiratie. Designerul japonez Yuri Suzuki a lucrat o perioada indelungata la proiect urmand ca la final sa faca public rezultatul: un radio perfect functional care se foloseste de fiecare detaliu al hartii originale pentru sprijin.

PCB-ul a fost realizat integrand condensatoare, rezistente si alte componente electrice  in puncte cheie de pe traseul virtual al celor 11 linii de metroul, al trenurilor superioare, DLR sau telecabina. Aceasta din urma poarta numele de Emirates Air Line, are o lungime de 89 de metri si este instalata deasupra raului Tamisa.

Incercand sa explice filozofia din spatele unui PCB, mai multe opinii ale lui Suzuki le gasiti surprinse in clipul de mai jos. ,,Sunt de parere ca PCB-ul este o inventie remarcabila.” este doar o pare infima din entuziasmul pe care il exprima aici designerul japonez.

Designers in Residence 2012: Yuri Suzuki from Design Museum on Vimeo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele