Apple nu reuseste sa mai blocheze vanzarile de terminale Samsung

Apple nu reuseste sa mai blocheze vanzarile de terminale Samsung

Aceeasi judecatoare care a fost alaturi de Apple cand au castigat procesul anului, in tribunal zilele trecute.

Apple versus Samsun ban

Judecatoarea Lucy Koh le-a refuzat celor de la Apple cererea de interzicere permanenta de comercializare a unui numar de 26 de dispozitive Samsung. Vorbim aici de aceleasi dispozitive pe care un juriu a decis in luna august acestui an ca incalca patente Apple.

Refuzul judecatoarei a fost foarte bine argumentat. Interzicerea de comercializare a unui produs se decide cand partea vatamata demonstreaza ca raul facut de respectivele produse este iremediabil. Problema in acest caz este insa ca Apple pe timpul procesului nu a reusit sa demonstreze ca vanzarile si popularitatea produselor Samsung este in directa legatura cu patentele incalcate sau copiate.

In practica decizia judecatoarei nu este o surpriza pentru nimeni ci doar o dovada a faptului ca procesul va continua pe aceeasi traiectorie. Trebuie retinut faptul ca Lucy Koh a facut o treaba destul de buna pana acum in a-si mentine indepenta fata de partile participante la acest caz. Tot ea a refuzat cererea recenta a celor de la Samsung pentru un nou proces si cererea celor de la Apple pentru mai multi bani.

Citește și: