28 nov. 2016 | 07:17

Samsung pierde primul loc: piața Android are un nou lider

ACTUALITATE
Samsung pierde primul loc: piața Android are un nou lider

Încă de la apariția primelor telefoane cu Android, cei de la Samsung au dat tonul în materie de vânzări, dar în acest final de an, situația s-a schimbat.

În ultimi ani, mai mulți producători chinezi de telefoane au reușit să facă valuri în fiecare colț al mapamondului. Această performanță a avut loc prin smartphone-uri mai accesibile cu performanțe de top. Ulterior, au apărut și modele cu un design inovativ care au reușit să concureze în mod direct cu creații de la Samsung sau Apple.

Din această familie de producători face parte și Huawei, un gigant tehnologic care făcea de mult timp eforturi să detroneze Samsung, iar de această dată a și reușit performanța. Când vine vorba de producția și comercializarea de telefoane cu Android, Huawei a reușit să genereze un profit mai mare în comparație cu sud coreenii de la Samsung.

Această informație a fost confirmată de un studiu independent al celor de la Strategy Analytics. Aceasta e aceeași companie care, în urmă cu ceva timp, ne atrăgea atenția asupra faptului că, majoritatea profitului din domeniului smartphone-urilor a ajuns la Apple în ultima perioadă. Cu alte cuvinte, Huawei este liderul pe piața Android și a depășit Samsung, dar mai are mult de lucru până când va juca în aceeași ligă cu Apple. În orice caz, în top 5, atunci când ne referim la profitul obținut din smartphone-uri, se mai află Vivo și Oppo, alți producători chinezi care fac investiții majore în extinderea pieței de desfacere.

Această analiză a luat în calcul profiturile obținute de companiile menționate în cel de-al treilea trimestru fiscal din 2016, înainte de plata taxelor. În aceste condiții, Huawei a obținut un profit net de 200 milioane de dolari, iar cu respectiva cifră a obținut 2,4% din piața de globală de smartphone-uri. Conform descrierii din raport, detronarea Samsung de către Huawei s-a produs deoarece chinezii au ,,un sistem eficient de furnizori, produse atrăgătoare și campanii de marketing eficiente.” De partea cealaltă a baricadei, Samsung a pierdut lupta din cauza scandalului cu Galaxy Note 7.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele