26 apr. 2016 | 10:45

KFC îți oferă internet gratuit doar dacă poți să treci examenul de Bacalaureat 2016

ACTUALITATE
KFC îți oferă internet gratuit doar dacă poți să treci examenul de Bacalaureat 2016

În 2015, România a avut o criză a educației. Doar 40% din totalul de elevi de liceu au trecut examenul de bacalaureat, ceea ce reprezintă o statistică îngrijorătoare. Nu știm exact cum arată „speranțele” legate de examenul de Bacalaureat 2016, dar e evident că sunt necesare măsuri de precauție.

Nir Refuah, CEO al MRM/Mcann România, a declarat următoarele: „În timp ce România are un record în ceea ce privește utilizarea internetului și viteza sa, aflându-se în top 3 la nivel global, rata performanței educației e mult mai mică”. KFC donează 5.700 de metri pătrați de internet gratuit liceenilor, cu un scop educațional. Diferența este că nu te vei putea conecta dacă nu cunoști răspunsul pentru o întrebare din programa pentru Bacalaureat 2016.

Software-ul routerului KFC va avea 1.600 de întrebări posibile, aprobate de profesori și scoase din subiectele anterioare de Bacalaureat. Orice student care intră în KFC poate accesa rețeaua KFC Wi-Fi Test. De îndată ce va încerca să se conecteze la internet, îi va apărea o întrebare întâmplătoare din cele 1.600. Dacă răspunde corect, va beneficia de o oră gratuită de Wi-Fi. Dacă nu, KFC va oferi răspunsul, în speranța că măcar așa va fi reținut.

KFC și MRM/Mcann România speră că această campanie va da elevilor o alternativă pentru studiul fastidios al cărților și manualelor școlare. Directorul Creativ al McCann a subliniat ideea destul de bine: „Când ești adolescent și toată lumea îți spune să studiezi, vei face orice în afară de asta. Am vrut să le dăm tinerilor o alternativă pentru învățarea clasică a programei pentru examene, într-un mod care face școala și educația distractive. Cum am fi putut să o facem mai bine, dacă nu prin internetul pe care îl folosesc în fiecare zi?”

În ceea ce privește programarea examenului de Bacalaureat 2016, între 13 — 15 iunie 2016 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 15 — 17 iunie 2016 evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 21 — 24 iunie 2016 — evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 27 iunie — 1 iulie 2016 — evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională.

Prima probă scrisă — cea la limba și literatura română — se va susține pe 4 iulie 2016, iar elevii aparținând minorităților naționale vor da proba scrisă la limba și literatura maternă pe 5 iulie 2016. Pe 6 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 8 iulie 2016 — proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 12 iulie 2016 vor fi afișate rezultatele până la ora 16:00.