07 nov. 2016 | 11:22

Google vrea să reinventeze radical motorul său de indexare

ACTUALITATE
Google vrea să reinventeze radical motorul său de indexare

Google, cel mai important și popular motor de căutare la ora actuală, a evoluat semnificativ în ultimii ani, dar se pare că va trece printr-un nou proces de reinventare.

Cu toții folosim Google. Chiar și atunci când ne-am încăpățânat să utilizăm în mod regulat Yahoo sau Bing, ocazional revenim la Google când ne simțim ineficienți. Pentru a-și menține dominația pe termen lung, Google a decis să se adapteze constant la cerințele utilizatorilor. Asta înseamnă să pui accent pe căutările realizate prin intermediul dispozitivelor mobile. În definitiv, navigăm din ce în ce mai mult pe internet de pe smartphone sau tabletă și ne dorim să ajungem rapid la pagini web care se adaptează cât se poate de bine pe această dimensiune redusă a ecranului.

În acest scop, în urmă cu câteva săptămâni, Google anunța că va separa indexul web folosit pentru căutări de pe mobil și căutări de pe desktop. Acum aflăm că, după ce a făcut câteva experimente prin intermediul cărora a adus în față paginile web optimizate pentru mobile, vrea să îmbunătățească și mai mult experiența căutărilor pe Google de pe smartphone.

Oficialii companiei americane au detaliat modul în care, în următoarele luni, experiența căutării e mobile va deveni principala activitate a gigantului din Mountain View. În mod evident, în continuare veți putea căuta prin intermediul unui desktop sau laptop, dar acel sistem nu va mai fi central pentru americani și nici nu va mai beneficia de actualizări la fel de dese.

Merită reținut că schimbările nu vor afecta site-urile responsive, precum Playtech.ro, care au abilitatea de a se adapta în timp real la dimensiunea ecranului pe care sunt afișate. Site-urile exclusiv de desktop, de asemenea, nu vor avea de suferit. Cu potențial de penalizare sunt cele care au două versiuni separate, pentru desktop-uri și mobile și nu au mai fost actualizate de mult timp. În definitiv, dacă sunteți creatori de pagini web, ar fi bine să insistați un pic mai mult pe modulul de căutare din site-urile voastre mobile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele