03 mart. 2015 | 16:31

MWC 2015 – Samsung Galaxy S6 se încarcă wireless pe mobilier IKEA, dar de ce contează?

ACTUALITATE
MWC 2015 - Samsung Galaxy S6 se încarcă wireless pe mobilier IKEA, dar de ce contează?

La MWC 2015, IKEA a prezentat soluții de încărcare wireless a dispozitivelor mobile. Acesta e cel mai mare pas înainte făcut de vreo companie pentru a susține încărcarea wireless. Astfel, 2015 ar putea fi anul în care chiar să ne încărcăm fără fir dispozitivele.

Noua soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hotspot-uri de încărcare wireles va fi disponibilă în America de Nord și Europa, inclusiv în magazinul IKEA din România, începând cu aprilie 2015, se arată în comunicatul remis „Playtech“.

Colecția pentru încărcare wireless este parte din Home Smart. Aceasta folosește o tehnologie nouă, pe standardul Qi, accesibilă și răspunde nevoii consumatorilor de a avea acces la soluții de încărcare mai flexibile acasă sau la muncă.

Incarcare wireless in mobilier Ikea

Dacă ești unul dintre oamenii care se întreabă de ce ar trebui să îți pese de așa ceva, trebuie să știi întâi că suntem în cea mai bună perioadă a dezvoltării acestei tehnologii. În 2009, când Palm a lansat Pre care se putea încărca wireless, telefonul a fost izolat în SUA și nici acum n-a avut un prea mare succes. Apoi, când Nokia a lansat Lumia 920 și Lumia 820 cu aceeași funcționalitate, erau prea grele și erau prea puține hotspot-uri.

Acum, în 2015, IKEA devine cel mai important partener pentru producătorii de telefoane. Totodată, aceștia s-au achitat de o funcționalitate crucială: fast charging. Atât Motorola, cât și Samsung oferă așa ceva. Mai mult, sud-coreenii spun că Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge se încarcă de două ori mai repede decât iPhone, iar în 10 minute primește suficientă energie cât pentru patru ore. Astfel, în loc să cauți cablul cât mănânci, pur și simplu pui telefonul pe pad-ul de încărcare și gata. La fel și când te culci, iar dimineața e încărcat.

Samsung Galaxy S5 incarcat wireless pe mobilier IKEA

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele