30 sept. 2014 | 09:32

Marea schimbare din Windows 9 va influența toate versiunile viitoare

ACTUALITATE
Marea schimbare din Windows 9 va influența toate versiunile viitoare

Una dintre marile schimbări care vor debuta în Windows 9 are legătură cu felul în care vei actualiza sistemul de operare. Azi, aflăm totul despre Windows 9 Threshold, dar abia la ora 20.00.

windows 9

Microsoft va dezvolta, va testa și va actualiza cu totul altfel fiecare versiune de Windows care vine după Windows 9 Threshold. Această schimbare ar putea însemna mult mai mult, pentru acest sistem de operare, decât noutățile pregătite pentru Windows 9, scrie ZDNet. Windows 9 va fi prezentat oficial astăzi, începând cu ora 20.00, la un eveniment organizat de Microsoft în San Francisco.

Divizia responsabilă de unificarea sistemelor de operare ale Microsoft a lucrat în ultimele luni la noi metode de actualizare a Windows pe măsură ce compania primește feedback de la utilizatori și pe măsură ce dorește implementarea unor noi funcționalități. Până acum, Microsoft a redus timpul până la un ciclu de trei până la șase luni pentru actualizări. Cu Windows 9 Threshold caută să reducă la o lună.

Versiunea Enterprise Technical Preview este așteptată în octombrie, iar cei care s-au înscris în programul de testing Windows Insider vor avea acces la noutățile sistemului de operare pe măsură ce e gata din partea inginerilor. Pentru a face asta, Microsoft a început să trateze Windows ca pe un serviciu, marșând puternic și pe deviza cloud-first mobile-first a directorului Satya Nadella.

Nokia Lumia 930 (1)

Și mai multe experimente pentru Windows 9 și următoarele

Schimbările Microsoft nu se opresc aici. Dezvoltatorii companiei au introdus și un nou sistem de monitorizare, denumit „Asimov“, prin care să vadă în timp real ce se întâmplă pe computerele utilizatorilor care testează Windows. „Asimov“ este preluat de la echipa Xbox și folosit acum în programul Windows.

Foarte probabil la evenimentul de prezentare Windows 9 Threshold nu vor fi detaliate aceste aspecte care țin de dezvoltare, ci accentul va fi pus pe noutățile și funcționalitățile noii versiuni. Cert este că Windows 9 este un pas mai aproape de acea unificare despre care vorbește Microsoft, ajungând la un moment dat la o versiune unitară între smartphone, tabletă și PC.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele