10 oct. 2014 | 09:00

Disney vrea să vă atragă cu roboţi care imită mai bine omul

ACTUALITATE
Disney vrea să vă atragă cu roboţi care imită mai bine omul

Deşi cei de la Disney nu sunt primii care vă vin în minte când vă gândiţi la dezvoltarea roboticii, situaţia s-ar putea schimba.

disney robot_arm_pair_lead

Fiecare parc de distracţii Disneyland este încărcat de roboţi mai mult sau mai puţin convingători. Pentru că uneori aceştia trebuie modernizaţi şi înlocuiţi, gigantul american s-a decis să se ocupe singur de acest proiect.

Ca urmare, o echipă de ingineri de la  au ca misiune realizarea unui robot capabil să se mişte într-un mod mult mai natural. Iniţial, totul a pornit de la un braţ robotic, dar scopul a fost identic: dezvoltarea unei noi metodologii pentru controlul creaţiilor mecanizate. Fiind eliminate din ecuaţie vechile motoare, pompe şi supape, s-a dorit eliminarea mişcărilor sacadate şi a zgomotelor agresive. După ce s-a făcut tranziţia la tuburi pneumatice şi sisteme de utilizare a aerului eliberat sub presiune, rezultatele au fost surprinzătoare. În timp ce un păpuşar mişca unul din braţe manual, cel de-al doilea braţ copia mişcarea independent, fără nici un fel de întârziere, tremurat sau recul nejustificat.

În final, mişcarea redată pare mai umană, mai apropiată de cea pe care o realizaţi voi când vă manifestaţi talentul de toboşar. Acest proiect este doar un exemplu din portofoliul foarte stufos al departamentului . Ca de fiecare dată, nu se ştie când vom vedea elementele demonstrate în clipurile de mai jos într-un produs dintr-un parc Disney. În schimb, suntem aproape siguri că nu va mai dura foarte mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele