29 iul. 2014 | 16:09

Playtech App – Lumosity antrenează creierul [VIDEO]

FEATURE
Playtech App - Lumosity antrenează creierul [VIDEO]

În fiecare marți pe playtech.ro vă aducem aplicația săptămânii. Titlul din această săptămână vă va face mai atent, mai inteligent și vă va permite să faceți mai multe lucruri deodată. Lumosity e o aplicație organizată ca un joc, care vă va ajuta să vă concentrați mai bine.

IMG_0930

Lumosity e organizată ca o serie de jocuri care vă îmbunătățesc memoria, viteza de gândire și multitasking-ul. În momentul când instalați aplicația pe iOS sau Android, trebuie să vă setați niște obiective. Nu trebuie să fiți foarte optimiști și să le luați pe toate în ordine.

50 de milioane de oameni folosesc deja aplicația în 182 de țări, iar echipa din spate, Lumos Labs, e formată din neurologi, cercetători în neuroștiințe și toate jocurile sunt create pornind de la această idee.

Aplicația este gratuită la instalare, dar nu vă permite să faceți mia mult de trei exerciții pe zi. Evident, le puteți repeta, dar dacă vreți să vă antrenați mai mult, trebuie să plătiți o taxă anuală sau lunară. Nu e deloc ieftin – 38 de lei pe lună. Noi am făcut trei exerciții azi care ne-au testat atenție, prin selectarea unei singure păsări dintr-un stol, cunoștințele matematice și intensitatea gândirii, prin ecuații aparent simple și atenția în spațiu.

IMG_0933

Punctele în minus ale aplicației vin din simplul fapt că e limitată la doar trei exerciții pe zi, ceea ce pare lent pentru un om doritor să se joace. Ideea de gamification se pierde atunci când suntem blocați în interiorul unui sistem freemium care nu este foarte bine făcut.

Există șase tipuri de jocuri. Chalkboard Challenge este un joc matematic prin care comparăm ecuații, Ebb and Flow se bazează pe frunze verzi și portocalii care se mișcă pe ecran, Lost in Migration este jocul în care trebuie să facem swipe în direcția păsării din mijloc. Memory Matrix recreează un pattern, Speed Match înseamnă să ne aducem aminte dacă formele sunt aceleași de la joc la joc, iar Spatial Speed Match e ca Speed Match, doar că punctele de pe ecran sunt organizate într-un triunghi.

Interesant e Brain Profile, partea de statistici unde aflăm cât am crescut pe scorul LPI – Lumosity Percentage Index.

Concluzia noastră? Dacă vreți ceva care să dureze doar câteva minute pe zi și să vă antreneze, Lumosity e o aplicație bună. Dar sistemul freemium e prea restrictiv și devine deranjant după o anumită perioadă în care riscați să uitați că aveți aplicația instalată în telefon.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Lumosity/”/]

Lumosity în Apple Store.
Lumosity pentru Android.
Site-ul oficial este disponibil la această adresă.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele