Hoții din mediul virtual de gaming ar trebui tratați ca cei din mediul real

, 25 Iul, 16:30

După spusele unui politician din Marea Britanie, hoții sau hackerii din mediul virtual de gaming ar trebui tratați și urmăriți penal, la fel ca și cei din mediul real.

Gaming WOW

Mike Weatherly, un deputat din partidul conservator din Marea Britanie vorbește despre o inițiativă nouă al cărei scop este urmărirea penală a hackerilor din jocurile video, la fel ca cei din mediul real. Politicianul se spune că este jucător de World of Warcraft, și înțelege că elementele din joc pot fi tranzacționate cu sume reale semnificative. Așadar, acesta a cerut parlamentului să urmărească penal pe toți hackerii și scammerii din jocurile video, spunând că aceștia trebuie să se supună legilor din mediul real.

Inițiativa sa nu este departe de realitate, existând destul de multe exemple cu hackeri care au fost arestați și obligați să stea în închisoare. El cere însă aprobarea rapidă a legii pentru ca gamerii să dețină același fel de protecție legală asupra elementelor digitale la fel ca și cele din viața reală. Mai exact armura și săbiile din World of Warcraft să fie protejate de lege, la fel cum este și utilizatorul, mașina și casa sa. E drept, elementele digitale se află într-o zonă destul de gri la momentul actual, și este de asemenea adevărat că unele ”item-uri”din jocul mai sus menționat pot fi destul de costisitoare și pot fi obținute cu greutate în joc.

Problema este mult mai complexă decât pare, și cu siguranță va da naștere unor polemici destul de interesante în viitorul apropiat, legat de unde tragem linie între viața reală și cea virtuală dintr-un joc video.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail