21 feb. 2013 | 13:00

Meteoritul din Rusia bate recorduri de popularitate

ACTUALITATE
Meteoritul din Rusia bate recorduri de popularitate

La sfarsitul saptamanii trecute intreaga planeta a s-a cutremurat la auzul informatiilor despre meteoritul din Rusia.

Meteoritul din Rusia

Dupa ce un meteorit de 10 tone a facut ravagii in Rusia si a ranit aproximativ 1000 de oameni in urma prabusirii sale, clipurile care au imortalizat momentul sunt un succes masiv pe retelele de socializare. Luate impreuna, respectivele clipuri cu trecerea meteoritului prin atmosfera au batut orice record de popularitate. Publicate atat pe YouTube cat si pe DailyMotion, in primul weekend, capturile video de o calitate mai buna sau mai putin buna legate de respectivul eveniment au inregistrat 130 de milioane de vizionari. Statistica a fost realizata de compania Visible Measures.

Ca si idee, aceasta crestere radicala a numarului de vizualizari reprezinta cea mai rapida popularizare a unui eveniment viral din toate timpurile. Cu peste 400 de clipuri video postate pe YouTube si DailyMotion incepand de vinerea trecuta, este incredibil modul in care peste 160 dintre ele au inregistrat rapid peste 100.000 de vizualizari. Cel mai popular clip din intreaga serie de filmulete pe acest subiect are 26,7 milioane de vizualizari.

Cu speranta ca respectivul meteorit va reusi intr-un an sa depaseasca in popularitate Gangnam Style, nu putem decat sa speram ca nu este nevoie de catastrofe pentru ca lumea sa stea mai mult pe YouTube.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele