20 mart. 2012 | 13:25

Samsung si RIM incalca patent pentru emoticoane

ACTUALITATE
Samsung si RIM incalca patent pentru emoticoane

Un nou proces pe baza unui patent va avea loc in America, iar companiile in cauza sunt Samsung si RIM, raporteaza Ars Technica. Se pare ca o companie numita Varia Mobile detine un patent asupra modului de integrare a emoticoanelor in mesaje prin intermediul unui meniu.

Varia Mobile vrea despagubire pentru uitilizarea acestui tip de software in telefoanele lansate de cele doua companii, Samsung si Research In Motion. Aici intra terminalele Samsung Acclaim, Nexus S, Captivate, Epic, Galaxy Nexus si Transform, impreuna cu Blackberry Bold, Curve, Pearl si Storm.

Este foarte curios ca abia acum apare un astfel de proces si numai impotriva celor doua companii, dupa ce multi alti producatori de telefoane, printre care si Nokia, ofera posibilitatea de a include emoticoane in mesajele dintr-un meniu de foarte multi ani.

Trecutul companiei Varia Mobile este unul destul de curios, intrucat patentul a fost acordat in 2007 companiei Wildseeed, care a fost apoi cumparata de AOL impreuna cu patentele pe care le detinea. O parte din angajati au plecat de la AOL cu tot cu o serie de patente si au infiintat Varia Mobile si Varia Holding.

Sunt curios sa vad care va fi decizia justitiei americane, intrucat aceasta functie este atat de banala si lipsita de importanta…