Zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Mare atenție când mergi în vacanță

Zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Mare atenție când mergi în vacanță
Grecia înregistrează o creștere masivă a furturilor de mașini

Care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină? Deși ne planificăm în cel mai mic detaliu vacanțele, întotdeauna intervine imprevizibilul. Indiferent unde am merge, fie în România, sau în Grecia, de exemplu, nu luăm în calcul un amănunt. Este extrem de important. Faptul că s-ar putea să rămâi fără mașină, intră la categoria imprevizibil, chiar și din parcarea unui hotel. Zicem că ar fi cazul să  luați în considerare acest aspect. Din acest motiv am decis să vă prezentăm care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Așa că, mare atenție când mergi în vacanță!

Grecia înregistrează o creștere masivă a furturilor de mașini

În ultimii trei ani, chiar și în pandemie, autoritățile elene s-au lovit de o creștere a acestor tipuri de furturi. Deși există securitate în parcările hotelurilor, sau chiar în spațiile publice, numărul furturilor de mașini a crescut.

Autoritățile de acolo iau măsuri urgente împotriva ridicărilor frecvente de vehicule sau componente. „Parcați-vă mașina în zone păzite”, avertizează poliția elenă cu privire la creșterea numărului de cazuri.

Hoții folosesc echipamente speciale și copiază semnalul de pe comutatorul cheii. Cele mai multe mașini sunt furate pentru piese de schimb, iar de multe ori sunt sustrase piese, conform plângerilor celor rămași pietoni.

Piesele de schimb sunt vândute mai ușor și la jumătate de preț. Cel puțin două grupuri sunt implicate în jafuri – securitate și tehnic.

Din interogatoriile hoților de mașini capturați, poliția a constatat că, în majoritatea cazurilor, furturile au fost comandate de clienți ai service-urilor auto care căutau piese originale la un preț redus. Poliția a sporit patrulele de pază în zonele turistice și a recomandat o atenție sporită atunci când oamenii își parchează mașinile.

Mare atenție când mergi în vacanță!

Cu toate astea, mulți turiști români se plâng că au rămas pietoni, după ce li s-a furat mașina, chiar din spațiile publice. Un astfel de caz a fost relatat recent de un român într-un grup de Facebook:

„In cursul noptii de 4 spre 5 august mi s-a furat autovehiculul Ford kuga din parcarea privată, a apartamentului propriu din Nea Kallikrateia. Menționez iarz e proprietate privată imobilul, nu e hotel, motel sau pensiune.”, spune internautul.

Conform unor alți internauți, hoții pot fura o mașină, chiar și atunci când deții un vehicul cu keyless entry. În acest caz, spune un internaut, maşina se poate deschide dacă te-ai apropiat de ea cu cheia în buzunar, dacă maşina este parcată relativ aproape de locul de cazare:

„Există transpondere cu care hoţii caută cheia, amplifică semnalul şi stabilesc comunicaţia bidirecţională cu alt transponder aflat chiar lângă maşină. Păstraţi cheia într-un container Faraday (cutie metalică).

Ca să evitaţi eventuale metode bazate pe VIN-ul maşinii, obturaţi-l cu ceva când părăsiţi maşina (de regulă se vede la baza parbrizului). După cum mai spunea cineva, nu ignoraţi nici mijloacele fizice de blocare.

Sunt foarte eficiente şi relativ ieftine (blocare volan sau pedale). Toate astea fiind zise, cel mai eficient antifurt este un CASCO beton (păstraţi certificatul de înmatriculare asupra dvs).”, este sfatul acestuia.

Care sunt zonele din Grecia unde poți să rămâi fără mașină

Dar, cu toate astea, și cu toată suplimentarea polițiștilor eleni, există zone din Grecia unde poți să rămâi fără mașină. Un reprezentant al grupului „Forum Grecia” de pe Facebook a dat detalii despre aceste zone care ar trebui evitate, mai ales dacă ești cu mașina personală:

„În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki. Sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile.

Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț.

Cel mai recent caz a fost semnalat noaptea trecută, 9 spre 10 august, în Atena, lângă portul Pireu.”, spune reprezentantul grupului.

Așadar, mare atenție când mergi în vacanță în Grecia. Riști să ți-o transformi într-un adevărat dezastru. Mai ales dacă nu ți cont de sfaturile celor care au deja experiență.