Localnicilor dinr-o anumită zonă din România le este frică să mai iasă pe străzi după lăsarea întunericului. Mai ales acum că se întunecă devrem, cu toții se baricadează în casă de frica anumalelor de pradă care le bântuie localitatea.
Șacalii din România s-au înmulțit tot mai mult în ultima perioadă, astfel că animalele de pradă încearcă să pună stăpânire pe noi teritorii, numai că acestea sunt ocupate de oameni.
Asta se întâmplă undeva pe lângă Arad, unde cei care locuiesc în zonele împădurite sunt terorizați de șacali.
Aceștia au rămas fără animalele domestice de prin curți și, în plus, le este frică să mai meargă după căderea întunericului pe străzi.
Chiar și ziua, părinții cu copii mai mic stau cu sufeltul la gură de frică ca aceștia să nu fie atacați de sălbăticiunile hămesite.
Localnicii știu când este timpul să intre la adăpost, pentru că șacalii scot niște urlete atunci când pleacă la vânătoare. Prăzile șacalilor sunt cu precădere constituite cu ceea ce găsesc în curțile localnicilor.
„Vai de capul meu… zici că latra … ca din gură de şarpe, nu vorbesc aiurea. Să stai seara să asculţi, te speri să ieşi afară, urlă urât ca şi lupii. Mie mi-au mâncat două capre”, spune o localnică, potrivit stririleprotv.ro.
În localitățile de câmpie situate în apropierea râului Mureș, localnicii încearcă să își protejeze cum pot gospodăriile, mai ales că șacalul este un animal foarte viclean.
„Este o specie foarte vicleană, cu un simţ foarte… în momentul când ies la vânătoare, ei se organizează în haite ca şi lupii dau un sunet să anunțe toată lumea la vânătoare”, a declarat Nicu Deme, preşedinte AJVPS Arad.
„Sunt foarte mulţi şacali. Eu fac paza de noapte şi noaptea urla urât, umbla în haită, ataca iepuri, căprioare, distrug foarte mult. E plin de ei, fac ca şi copiii, plâng noaptea ca şi copiii mici. Dacă rămâne un miel îl prind şi-l mănâncă”, mai spun oamenii din zonă.
Șacalii aduc probleme și în alte țări Europene, nu numai în România. Din cazua înmulțirii șacalilor, a început să scadă numărul iepurilor, cerbilor și al căprioarelor.
„Este o specie care se reproduce foarte rapid, foarte mult, o specie care se vânează foarte greu. Singura metodă de a combate este arma, iar vânătorii au în permanenţă în atenţie combaterea lor”, a conchis Nicu Deme.