22 sept. 2024 | 08:11

Zăpadă din belșug în Africa. A nins ca în povești, nămeți de doi metri. Fenomenul rar i-a uimit pe meteorologi

Vremea Meteo
Zăpadă din belșug în Africa. A nins ca în povești, nămeți de doi metri. Fenomenul rar i-a uimit pe meteorologi
A nins in Africa

Când vorbești de continentul african, te gândești la Safari, soare arzător și temperaturi ridicate, în niciun caz la zăpadă de 2 metri și ninsori. Se pare că lucrurile stau exact așa, având în vedere că meteorologii vorbesc despre zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa, și că a nins ca în povești. Majoritatea specialiștilor sunt uimiți de fenomenul rar din aceste zile, petrecut aici.

Meteorologii uimiți să vadă zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa

Una din cele mai mari țări de pe continentul african, trece în aceste zile printr-o situație aproape unică. S-a mai întâmplat și anul trecut, dar nu atât de devreme ca și perioadă.

Dar, se pare că anul acesta fenomenul rar a revenit și i-a uimit pe meteorologi. Vorbim, așadar, despre zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa, și anume Africa de Sud.

Zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa. A nins ca în povești, fenomenul rar i-a uimit pe meteorologi

Conform celor mai recente date, drumurile din unele părți ale Republicii Africa de Sud sunt închise după ninsori neobișnuit de abundente, iar serviciile de urgență încearcă să ajungă la persoanele care au rămas blocate în vehiculele lor încă de noaptea trecută.

A nins ca în povești în Africa de Sud

Potrivit primelor informații, în unele zone au căzut până la doi metri de zăpadă, iar în mai multe provincii avertizarea de cod portocaliu a fost ridicată de la al șaselea la al optulea nivel.

Potrivit presei, autostrada de pe coasta de est, care face legătura între Johannesburg și Durban, este deosebit de afectată, mai multe tronsoane sunt complet impracticabile, iar drumurile de ocolire sunt acoperite de zăpadă.

Vorbim, așadar, despre ninsori neobișnuit de abundente care au provocat sâmbătă perturbări majore pe drumurile din Africa de Sud, oamenii fiind încă blocați după ce și-au petrecut noaptea blocați în vehiculele lor.

Zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa. A nins ca în povești, fenomenul rar i-a uimit pe meteorologi

Serviciile de urgență se străduiesc să ajungă la persoanele blocate în vehiculele lor, dar nu este încă clar câți au fost afectați și în ce stare se află, a declarat Thania Dhoogra, directorul de operațiuni al N3 Toll Concession, pentru radiodifuzorul ENCA.

Camioanele au fost parcate pe marginea drumului încă de vineri, a declarat pentru AFP Simon Zwane, ofițerul de comunicare al Road Traffic Management Corporation. „Autobuzele care călătoresc între provincii au rămas blocate la benzinării timp de aproximativ șapte ore”, a mai spus oficialul.

Zăpada este un eveniment rar în Africa de Sud

Din 2012, când meteorologii anunțau ninsori abundente, și până în prezent, Africa de Sud nu a mai trecut prin astfel de situații, mai ales cu nămeți de peste 2 metri.

Anul trecut, în schimb, după 11 ani, locuitorii celui mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg, au fost uimiți de prima ninsoare din ultimii zece ani, unii copii văzând zăpada pentru prima dată.

Zăpadă din belșug în cea mai frumoasă țară din Africa. A nins ca în povești, fenomenul rar i-a uimit pe meteorologi

În Africa de Sud au fost raportate ninsori în mai 1956, august 1962, iunie 1964, septembrie 1981, august 2006, 27 iunie 2007, 7 august 2012 și 10 iulie 2023. În Johannesburg, ninsorile se produc în medie o dată la cinci ani, iar ninsorile mai abundente se produc o dată la 10-20 de ani.

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Crema de zahăr ars, visul oricărui copil. Rețeta originală
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Avertisment pentru toți românii care iau salariul pe card. Mută imediat banii din acel cont!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro