Whatsapp a primit lovitura de grație. Câți utilizatori a pierdut, în doar 3 săptămâni

Tot mai multi utilizatori renunta la whatsapp

Whatsapp a primit lovitura de grație după ce utilizatorii continuă să migreze către alte rețele. Câți clienți a pierdut Whatspapp, în doar 3 săptămâni, citiți în articolul de mai jos.

Ce se întâmplă cu Whatsapp. Zeci de milioane de utilizatori au părăsit rețeaua de comunicare

Whatsapp a continuat să piardă clienți în defavoarea altor rețele de comunicare în ultima perioadă, primind astfel lovitura de grație.

Utilizatorii se mută de pe WhatsApp pe Telegram şi Signal, în timp ce  Facebook încearcă să-şi apere produsul cumpărând pagini întregi de reclame în ziare.

Lumea fuge de pe Whatsapp de când a fost anunțată noua politică de utilizare

De când a anunțat noua politică de utilizare, iar utilizatorii au început să părăsească platforma, WhatsApp încearcă prin mai multe metode să-i convingă să rămână, scrie news.ro.

Whatsapp a început cu mesaje în reţelele sociale ale companiei şi a continuat cu postări personale ale mai multor șefi de la Facebook, care au încercat să arate utilizator câtă intimitate au în rețeaua lor de comunicare.

Cum vrea Whatsapp să-și păstreze clienții

Marele exod continuă, iar următoarea mutare a WhatsApp a fost promovarea mesajelor în ziare, acţiune care se întâmplă în India.

Facebook a cumpărat pentru a face reclamă Whatsaap pagini întregi în ziare, prin care comunică aceleaşi mesaje ca şi pe reţelele sociale.

Whatsapp cumpără reclame în ziarele din India

Whatsaap nu s-a uitat la bani, întrucât India este cea mai mare piaţă pentru compania americană şi una dintre cele vizate direct de noile clauze privind gestionarea datelor.

În plus, în India, WhatsApp are un serviciu de shopping, iar datele personale generate de cumpărături şi plăţi sunt printre cele care vor ajunge la Facebook pentru a fi folosite pentru targetarea reclamelor.

Whatsaap amână noile politici de intimitate

De asemenea, în urmă cu câteva zile, WhatsApp a informat că va amâna aplicarea noilor politici de intimitate. Noile politici vor intra în vigoare din 15 mai, nu din 8 februarie cum se anunțase inițial, compania americană sperând că apele se vor linişti până atunci.

Între timp, un număr de utilizatori foarte mar, de ordinul zecilor de milioane, se pare că au decis să folosească alte serviciu de comunicare în detrimentul WhatsApp, beneficiarii fiind rețelele de comunicare Telegram şi Signal.

Câți utilizatori noi a înregistrat Telegram? Signal s-a stricat de la numărul mare de utilizatori noi

Astfel, Telegram a numărat şi peste 25 de milioane de utilizatori noi pe zi, de când WhatsApp a anunţat noile clauze.

La fel, rețeaua de comunicare Signal, duminică, s-a văzut nevoită să rezolve o problemă de funcţionare generată de numărul foarte de utilizatori noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI