Vremea se strică brusc în România. Vine gerul, care sunt zonele afectate

Vremea se strică brusc în România. Vine gerul, care sunt zonele afectate
Noi date meteo de la ANM. Vremea se strică brusc în România!

Vremea se strică brusc în România! Ultimele 48 de ore, cel puțin, au adus schimbări importante în ceea ce privesc temperaturile acestui final de lună noiembrie. Pe de alta, mai e puțin până intrăm oficial în sezonul de iarnă. Cu toatea astea, meteorologii avertizează că nu vom avea zăpadă cât de curând. Dar, deși fără zăpadă, ANM anunță că vremea se strică brusc în România, anunțând ger, dar și care sunt zonele afectate de noile condiții meteo.

Final de noiembrie mai blând în Europa

Europa se așteaptă la o lună noiembrie blândă, cu valori termice ceva mai ridicate. Asta va reduce presiunea asupra depozitelor de gaze naturale. De cealaltă parte, criza energetică din regiune limitează aprovizionarea înainte de iarnă. Meteorologii de la AccuWeather spun că, în acest sezon de iarnă, modelul general va fi influențat în mare măsură de La Niña.

În timpul La Niña, temperaturile neobișnuit de scăzute ale oceanului se extind în Pacificul ecuatorial. Fenomenul, spune specaliștii, creează la rândul său un sistem de feedback oceanic-atmosferic. Acest fenomen poate avea un impact asupra vremii pe tot globul. Climatologii spun că La Niña este încă în curs de întărire și se preconizează că va continua și în restul lunilor de toamnă și de iarnă.

Deși valorile termice sunt încă ridicate, fenomene de ceață și izolat, de vânt puternic, s-au înregistrat în părți ale Europei Centrale și de Vest. Pe de altă parte, toată lumea așteaptă primii fulgi de nea. Dar, meteorologii AccuWeather anunță că va mai dura ceva până va ninge în Europa.

Noi date meteo de la ANM. Vremea se strică brusc în România

Până de curând nu era nevoie de haina groasă din șifonier. Acum se pare că va trebui să o scoatem de la naftalină. ANM anunță că vremea se strică brusc în România, și asta datorită unui val polar care va ajunge deasupra țării noastre. Asta înseamnă că, în următorul interval vom avea parte de ger și valori termice scăzute.

Efectul noului val polar se va resimți începând de săptămâna viitoare, ANM modificând temporar prognoza meteo. Valorile termice scăzute se vor resimți aproape pe întreg teritoriul României, asta însemnând că, da, vremea se strică în România!

Zonele cele mai afectate, conform ANM, vor fi estul, sud-estul și zonele montane, aici gerul resimțindu-se mai acut decât în restul teritorului. Termometrele, în perioda 28 noiembrie – 5 decembrie, vor înregistra valori scăzute, iar la nivelul Capitalei nu vor trece de maxim 10 grade. De altfel, astăzi 26 noiembrie, tot 10 grade s-au înregistrat la nivelul zilei în București.

Așadar, hainele groase vor trebui scoase de la nafatalină pentru că vremea se strică în România!

Urmăriți Playtech.ro și pe