Volodimir Zelenski, solicitare urgentă către Occident după noile atacuri comandate de Putin: „Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia”

Volodimir Zelenski, solicitare urgentă către Occident după noile atacuri comandate de Putin: „Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia
Volodimir Zelenski, în timpul unui discurs catre popor

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către popor și Occident, la scurt timp după ce armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi şi a lovit Nikolaev. De asemenea, liderul ucrainean a transmis mulțumiri către senatorii americani care au aprobabt în unanimitate recunoașterea Rusiei ca stat terorist, subliniind faptul că „nimeni nu investește în terrorism mai mult decât Rusia”.

Mesajul lui Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei statalității ucrainene

În cursul zilei de ieri, Ucraina a sărbătorit ziua statalității, sărbătoare marcată pentru prima oară în țara invadată de ruși, în ciuda faptului că forţele ruse au lansat încă de la primele ore ale dimineţii cel puţin 20 de rachete dinspre Belarus asupra regiunilor Cernigov şi Kiev, potrivit Agerpres.

„A fost o dimineaţă nelinştită. Din nou teroarea rachetelor, dar Ucraina nu va ceda. Nu ne vom lăsa intimidaţi! Ucraina este un stat independent, liber şi indivizibil. Şi aşa va fi pentru totdeauna!”, este mesajul pe care Volodimir Zelenski l-a transmis poporului ucrainean, pe care l-a felicitat cu ocazia Zilei statului ucrainean.

În cursul serii de joi, liderul ucrainean a transmis un nou mesaj către poporul ucrainean, felicitându-l pentru participarea activă la această sărbătoare a țării.

”Astăzi, am sărbătorit pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean. Şi m-am bucurat să văd cât de mulţi oameni au perceput cu căldură această sărbătoare, s-au felicitat pentru ea, au zâmbit şi au fost mândri de Ucraina”, a spus preşedintele ucrainean, în discursul său nocturn.

În cadrul aceluiași mesaj, Zelenski le-a mulțumit senatorilor americani „care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului”, subliniind că Rusia este statul care investește cel mai mult în terorism.

Volodimir Zelenski solicită răspuns juridic global

Având în vedere atacurile Rusiei asupra Ucrainei, încă de la începutul războiului, Zelenski solicită de urgență un răspuns judiciar la nivel global, care să ia în calcul toate crimele de război comise de Rusia de la începutul invaziei.

”Puteţi lua orice zi din Ucraina – astăzi sau oricare alta după 24 februarie – pentru a vedea că nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Acest lucru chiar are nevoie de un răspuns juridic la nivel global. Şi nu există niciun motiv raţional pentru care o astfel de reacţie nu ar trebui să aibă loc, în special în Statele Unite”, a transmis liderul ucrainean.

În cadrul aceluiași mesaj, Zelenski a vorbit despre atacurile efectuate pe tot parcursul zilei de ieri asupra a trei regiuni ucrainene, o parte dintre ele fiind respinse de trupele ucrainene.

”Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi, a lovit Mykolaiv, a continuat o serie de atacuri brutale şi fără sens din punct de vedere strategic asupra Donbasulu. Le mulţumesc tuturor celor care resping această teroare”, a concluzionat Zelenski.