Data la care Putin va anunța victoria în Ucraina, dezvăluită de unul dintre cei mai mari adversari ai săi

Data la care Putin va anunța victoria în Ucraina, dezvăluită de unul dintre cei mai mari adversari ai săi

Deși soarta războiului Rusia-Ucraina este incertă, o personalitate de top susține că știe data la care președintele Vladimir Putin va anunța victoria. Potrivit unui celebru oponent rus, liderul de la Kremlin s-ar pregăti să facă anunțul triumfal. Acesta este unul dintre marii contestatari ai regimului de la Kremlin.

Când ar putea Putin să declare Rusia victorioasă în Ucraina

„Dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani”, afirmă disidentul rus Gari Kasparov.

„Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc aniversările. Cred că, în cele din urmă, s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Asta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus bărbatul pentru portalul ucrainean Obozrevatel.

Un mare oponent al regimului de la Kremlin își spune părerea

Inițial, presa internațională și experții occidentali au spus că Vladimir Putin anunță victoria la 9 mai, când Federația Rusă a sărbătorit Ziua Victoriei. Dar nu s-au adeverit speculațiile. În opinia lui Gari Kasparov, evenimentele recente de pe câmpul de luptă, și anume atacurile de succes ale ucrainenilor cu ajutorul rachetelor americane HIMARS, au provocat panică în rândul rușilor și le-au oprit ofensiva.

„Totul merge prost conform planului”, subliniază maestrul. „Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a completat adversarul lui Putin.

Cine este Gari Kasparov

Gari Kasparov (58 de ani) este unul dintre cei mai mari șahiști din lume. Din 2013, maestrul trăiește în SUA, după o carieră politică în Rusia, în care şi-a dat seama că nu poate face mare lucru în faţa dictaturii lui Vladimir Putin, așa că a devenit unul dintre cei mai mari contestatari ai regimului de la Kremlin. Bărbatul nu are de gând să se întoarcă la Moscova câtă vreme la putere se află dușmanul său.