Apel urgent către Occident. Orașul din Ucraina devenit prima linie de front. Câți civili au fost uciși în ultimele ore

Apel urgent către Occident. Orașul din Ucraina devenit prima linie de front. Câți civili au fost uciși în ultimele ore
Orașul Sloviansk, bombardat de ruși

Războiul din Ucraina se intensifică de la o zi la alta, iar rușii par hotătâți să cucerească cu orice preț regiunea Donețk. În cursul zilei de duminică, orașul Sloviansk a devenit ținta principală de atac, fiind ucise mai multe persoane, în timp ce altele au fost grav rănite. În urmă cu puțin timp, primarul orașului, Vadym Lyakh, a transmis un mesaj prin care anunță lumea că această localitate a devenit prima linie a frontului de război.

Care este noua țintă a rușilor

După căderea orașului Lisiceansk, armata lui Putin își concentrează atacurile asupra orașelor Sloviansk şi Kramatorsk, care au fost, duminică, ținta unor bombardamente puternice cu lansatoare de rachete, fiind omorâte mai multe persoane.

„Au fost 15 atacuri. Mulţi morţi şi răniţi”, a transmis Vadym Lyakh, primarul orașului Sloviansk, pe Telegram, subliniind că această serie de bombardamente a fost cea mai puternică dintre toate atacurile de până acum.

De asemenea, mai mulți jurnaliști au publicat imagini din zonele atacate de ruși, inclusiv scene dintr-o piață locală în timp ce ardea complet. Rusia a anunțat, duminică, faptul că oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei a fost cucerit, declarându-și victoria asupra întregii regiuni Lugansk. Astfel, ocuparea Lisicianskului a permis armatei să avanseze spre Sloviansk şi Kramatorsk, două mari oraşe din regiunea industrială Donbas, vizate de Moscova.

Oamenii din Sloviansk, diperați după bombardamentul rușilor

În urmă cu puțin timp, primarul Slovianskului, Vadym Lyakh, a solicitat ajutor pentru evacuarea oamenilor din oraș, acesta devenind principala țintă a rușilor.

Acesta a povestit că, duminică, rușii au distrus 40 de case, în timp ce o clădire cu nouă etaje a fost aproape distrusă. Potrvit guvernatorului regiunii, duminică au fost uciși în urma bombardamentelor alți șase civili, motiv pentru care tot mai mulți oameni din oraș se tem pentru viața lor.

„Orașul a devenit deja o linie de front. Acum este foarte important să evacuăm cât mai mulți oameni. Oamenii vor începe să părăsească orașul mai activ după evenimentul de ieri. Ieri 70 de oameni au plecat, 200 de persoane s-au înscris deja să părăsească orașul mâine și apoi evacuarea continuă”, a transmis primarului orașului, potrivit Unian.net.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat retragerea trupelor sale din orașul Lisiceansk, dar a dat asigurări privind recucerirea teritoriilor pierdute.

„Dacă comandanții armatei noastre retrag oamenii din anumite puncte de pe front, unde inamicul are cel mai mare avantaj în ceea ce privește puterea de foc, iar acest lucru este valabil și pentru Lisiceansk, înseamnă un singur lucru – că ne vom întoarce datorită tacticii noastre, grație intensificării aprovizionării cu arme moderne”, a transmis el în mesajul către popor.