Volodimir Zelenski anunță următorul plan de atac al armatei ucrainene: „Acesta este și obiectivul numărul 1 al Rusiei”

Volodimir Zelenski anunță următorul plan de atac al armatei ucrainene: „Acesta este și obiectivul numărul 1 al Rusiei
Voldimir Zelenski, în mijlocul armatei

Volodimir Zelenski s-a adresat cetățenilor în discursul său nocturn, aducându-le la cunoștință adevărata situație de pe teren. De asemenea, liderul ucrainean a vorbit despre efortul militar constant ar soldaților săi și despre cât de dificilă este lupta din regiunea Donețk. Cu toate acestea, armata ucraineană nu va renunța la bătălia pentru victorie, continuând să lupte pentru a opri Rusia să cucerească în continuare teritorii ucrainene.

Luptă strânsă între Ucraina și Rusia pentru același teritoriu

Volodimir Zelenski a vorbit, luni seară, despre luptele grele care se dau în Donețk, regiune pe care Vladimir Putin dorește să o anexeze la Rusia. În ultimele două zile, trupele ruse au atacat șase localități din această regiune, rezultând moartea a 3 civili și rănirea a altor 11, victime anunțate de șeful Administraţiei de stat militare Donețk, Pavlo Kirilenko.

„Pe data de 25 septembrie, rușii au ucis trei civili din Donețk: doi în Avdiivka și unul, în Bahmut. Alte 11 persoane au fost rănite”, a transmis acesta, potrivit Rador.

De la începutul războiului până în prezent, în regiunea Donețk și-au pierdut viața 887 de persoane, în timp ce 2.244 au fost rănite.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, rușii au bombardat districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk cu sisteme de rachete MLRS și artilerie grea, reușind să distrugă 40 de case.

În urmă cu puțin timp, Volodimir Zelenski a dezvăluit că prioritatea numărul 1 a Ucrainei este în acest moment regiunea Donetk, aceasta fiind, de asemenea, prioritatea Rusiei, motiv pentru care, ucrainenii vor lansa o contraofensivă puternică, în speranța că vor reuși să-și salveze teritoriul.

Situația în regiunea Donețk este deosebit de grea. Facem tot ce putem să oprim activitatea inamicului. Aceste este obiectivul nostru numărul 1 în acest moment, pentru că Donbas este în continuare obiectivul numărul 1 al ocupanților”, a declarat Volodimir Zelenski, luni seară, într-un mesaj video.

„Statul își privează propriul poporul de la dreptul la viață”

În continuare, prșeedintele ucrainean critică în termeni extremi de dur decizia lui Vladimir Putin de a decreta mobilizarea parțială în Rusia, condamnând alți cetățeni ai țării la moarte. Zelenski susține că această strategie are scopul de a prelungi puțin recunoașterea înfrângerii Rusiei în acest război. Mai mult, scopul trimiterii rezerviștilor este acela de a înlocui militarii ruși cu alte persoane în viață, care mai au în plus și o armă în mână.

Lideruul Ucrainei dorește ca din acest război, cetățenii ruși să realizeze că propriul lor conducător și stat îi privează de un drept al omului esențial, mai exact, cel la viață.

„În ciuda lipsei evidente de sens a războiului pentru Rusia și a pierderii inițiativei ocupanților, comanda militarilor ruși încă îi conduce la moarte.

Încercările constante ale ofensivei ruse în regiunea Donețk vor rămâne cu siguranță în istoria războaielor ca fiind una dintre cele mai cinice crime ale propriilor soldați. Când vedem asta, când vedem aceste ofensive, suntem din nou convinși că mobilizarea rusă este o încercare sinceră de a oferi comandanților de la sol un flux constant de „carne de tun”.

Pur și simplu nu există alt punct în mobilizarea rușilor. Au simțit că vor pierde, și pur si simplu încearcă să amâne acest moment, să asigure măcar ceva activitate pe front, să înlocuiască morții cu cineva cu arme în mână.

Din păcate, societatea rusă nu conștientizează încă toată brutalitatea guvernului rus față de propriul popor. Dar trebuie să facem totul pentru ca fiecare cetățean al Rusiei să recunoască că propriul stat îl privează de cel mai important lucru, dreptul la viață”, a mai transmis Volodimir Zelenski.