03 feb. 2023 | 07:14

Volodimir Zelenski, amenințare fără precedent la adresa Rusiei după aproape 1 an de război. Vladimir Putin va exploda de furie

News
Volodimir Zelenski, amenințare fără precedent la adresa Rusiei după aproape 1 an de război. Vladimir Putin va exploda de furie
Volodimir Zelenski, mesaj către națiune

Președintele Volodimir Zelenski a transmis, joi seară, un mesaj de avertizare pentru Rusia, cât și unul de atenționare pentru întreaga lume. Acesta a descris extrem de bine situația de pe frontul de luptă, la aproape 1 an de la izbucnirea răzbiului din Ucraina. Potrivit liderului ucrainean, atitudinea Rusiei este aceea că este pregătită din punct de vedere militar pentru o confruntare pe termen lung, însă realitatea ar putea fi complet diferită. Mai mult, Zelenski a făcut apel la creșterea presiunii globale asupra Rusiei, cu scopul de a-i slăbi puterea.

Ce se întâmplă pe frontul de luptă în această perioadă

Joi seară, Zelenski a anunțat poprul ucrainean despre întâlnirea Statului Major la care a participat, aceasta fiind prezentă în formula complete. Astfel, membrii au discutat despre situația reală de pe front, analizând avantajele și dezavantajele pe care le are Rusia în acest moment, printre care și încercările Rusiei de a crește presiunea în Donbas, prblema livrărilor pentru armată, cât și instruirea personalului.

La scurt timp, a fost organizată o altă reuniune, de data aceasta în format restrâns „pentru o discuție importantă”.
Zelenski a avertizat Rusia că va răspunde la orice acțiune agresivă pe care o va lansa, având în vedere că atacurile armatei lui Putin sunt tot mai puternice și cu rezultate fatale. Liderul ucrainean susține că Rusia se află într-o etapă în care vrea să arate lumii cât de puternică este, bazându-se pe resurse umane și militare semnifiictive.

„Nu vom lăsa fără răspuns orice acţiune agresivă a invadatorului. Duşmanul este în acea etapă în care înfrângerea strategică a Rusiei este clară deja. Dar tactic, ei încă au resurse pentru a încerca acţiuni ofensive. Ei caută opţiuni pentru a încerca să schimbe cursul războiului şi încearcă să pună tot potenţialul teritoriilor pe care încă le controlează în slujba agresiunii”, a transmis Zelenski.

Ucraina solicitare urgentă către Occident

În ciuda resurselor militare deținute de Rusia, Ucraina, deși este mai puțin pregătită din punct de vedere militar pentru continuarea războiului, face apel la țările din Occident să continue să sprijine țara cu mai mult armament. Zelenski a rugat statele aliate să pună mai multă presiune globală pe Rusia, astfel încât să simtă că își pierde puterea.

„Trebuie să continuăm ceea ce facem: să ne întărim rezilienţa, să fim complet uniţi în aspiraţia noastră de a oferi armatei şi tuturor apărătorilor armele necesare şi echipamentele – noi în Ucraina trebuie să vorbim pe o singură voce lumii despre livrări pentru apărare.

De asemenea, trebuie să sporim în mod concret presiunea globală asupra Rusiei în fiecare lună. Duşmanul trebuie să iasă din această fază mult mai slăbit decât anticipa în cel mai rău scenariu. Este o misiune dificilă pentru noi. Dar trebuie să o îndeplinim”, a declarat Zelenski.

 

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro