Volodimir Zelenski, alertă de gradul zero după noile atacurile de la Zaporojie. Decizia finală luată împotriva lui Vladimir Putin: „Mai există o singură șansă”

Volodimir Zelenski, alertă de gradul zero după noile atacurile de la Zaporojie. Decizia finală luată împotriva lui Vladimir Putin: „Mai există o singură șansă
Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Pericolul unei catastrofe nucleare crește cu fiecare bombardament care are loc în apropierea centralei de la Zaporojie, iar din păcate, acestea se intensifică de la o zi la alta. În cursul serii de luni, Volodimir Zelenski a adresat un strigăt disperat către Occident, după ce în cursul serii de ieri, timp de două ore au fost auzite și văzute explozii în orașul Enerhodar.

Centrala de la Zaporojie, ținta unor noi atacuri

În timp ce bombardamentele se îndesesc în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, lăsând impresia unei bombe cu ceas, Rusia și Ucraina se acuză reciproc privind bombardamentele care se dau în această zonă.

Astfel, Vladimir Rogov, un reprezentant al autorităţilor ruse de ocupaţie din zonă a acuzat „teroriștii ucraineni” cu privire la bombardarea centralei cu drone, artilerie grea şi lansatoare de rachete, în timp ce apărarea aeriană rusă le interceptează și apără zona. Mai mult, el a confirmat că mai multe obuziere M777 fabricate din SUA s-au auzit de 25 de ori lovind în apropierea centralei nucleare și a zonelor rezidențiale.

Pe de altă parte, Ucraina acuză forțele ruse cu privire la folosirea centralei nucleare drept scut, aceștia lansând atacuri în oraşele Nikopol şi Marhanez, profitând de faptul că trupele ucrainene nu pot trage înapoi în zona sitului.
Unul dintre cei care a confirmat exploziile nenumărate spre Zaporojie este Dmitro Orlov, primarul ucrainean care a fugit din Enerhodar după ocuparea zonei de către ruși.

Volodimir Zelenski avertizează asupra șantajului nuclear folosit de Putin

În timpul discursului de luni noapte, liderul ucrainean i-a cerut Occidentului să acționeze în puținul timp care i-a mai rămas, până ca Vladimir Putin să reușească să obțină ce își dorește prin folosirea șantajului nuclear.

Acesta i-a amenințat pe soldații ruși că, dacă nu opresc atacurile asupra centralei, trupele ucrainene se vor ocupa de ei, devenind ținta specială a armatei sale, către care se va trage.

Mai mult, Zelenski trage un semnal de alarmă asupra consecințelor care se vor răsfrânge în scurt timp asupra celor care în această perioadă privesc din umbră și preferă să tacă, fără să acționeze.

„Dacă prin acţiunile Rusiei se produce o catastrofă, consecinţele ar putea să-i lovească pe cei care pentru moment tac”, a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean susține că dacă cele mai puternice state ale lumii nu au puterea de a apăra lumea de la un astfel de pericol nuclear, este mai mult decât evident că lumea a pierdut în fața unui conducător și a unui stat terorist. Acesta solicită de urgență cele mai aspre sancțiuni împotriva Rusiei, vizând în acest sens inaccesibilitatea lui Putin în sectoarele cu potential nuclear.

„Dacă acum lumea nu dă dovadă de putere şi hotărâre pentru a apăra o centrală nucleară, va însemna că lumea a pierdut. Cedează şantajului nuclear. Şi acesta poate fi un precedent pe care îl vor vedea alţi terorişti. Mai există o şansă de a preveni această înfrângere.

Trebuie să trecem de la discuţii şi apeluri la noi sancţiuni dure împotriva Rusiei, împotriva Rosatom şi a întregii industriei nucleare a statului terorist. Toate trupele ruse trebuie retrase imediat din fabrică şi din zonele învecinate fără nicio condiţie”, a transmis Zelenski, în urmă cu câteva ore.