„Vladimir Putin nu va câștiga războiul din Ucraina!” Declarația unui oficial care îl va înfuria pe liderul rus

„Vladimir Putin nu va câștiga războiul din Ucraina!” Declarația unui oficial care îl va înfuria pe liderul rus
Vladimir Putin în cadrul unei ședințe

În timpul unui discurs la Forumul Economic de la Davos, joi, 26 mai, cancelarul german, Olaf Scholz, a asigurat că este „convins” că Vladimir Putin nu va câștiga războiul din Ucraina.

De ce nu va câștiga Vladimir Putin războiul

Cancelarul Germaniei a transmis cu certitudine faptul că Rusia nu va învinge Ucraina în război, oferind mi multe argumente care să susțină previziunile făcute.

„Putin nu trebuie să-și câștige războiul. Și sunt convins de asta: nu îl va câștiga”, a afirmat joi, 26 mai, Olaf Scholz, în cadrul unui discurs rostit la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, în timp ce conflictul din Ucraina a intrat în această săptămână în luna a patra.

Potrivit cancelarului german, președintele rus „și-a ratat deja obiectivele strategice”. Astfel, o „invazie a întregii Ucraine pare azi mai îndepărtată decât la începutul ofensivei”, lansată pe 24 februarie, a mai transmis oficialul.

Potrivit lui Olaf Scholz, dificultățile pe care armata rusă le-a întâmpinat în cucerirea Ucrainei se explică pe de o parte prin rezistența „impresionantă” a forțelor ucrainene, iar pe de altă parte prin reacția aliaților occidentali, respectiv, susținerea Kievului din punct de vedere economic și militar.

Cancelarul Germaniei a mai explicat că Vladimir Putin nu va putea dicta pacea. Astfel, Olaf Scholz susține că, singura soluție în afară de a a acționa fără să fie nevoie să „aducă NATO în război” este aceea de a-l face pe Putin să înțeleagă că nu va putea dicta pacea.

„Ucraina nu o va accepta și nici noi. Pentru mine este clar că Putin nu va negocia serios asupra păcii decât dacă va înţelege că nu se va putea opune rezistenţei Ucrainei”, a declarat cancelarul

Ucraina solicită ajutor Occidentului

În ceea ce privește armata rusă, aceasta impune mai multă presiune pe front, asupra orașului Severodonețk, din estul țării. Această localitate găzduiește peste 100.000 de locuitori, capturarea ei fiind esențială pentru a controla regiunea Donbas. Potrivit guvernatorului regiunii, Serguiï Gaïdaï, orașul „este pur și simplu distrus”.

În speranța de a reuși să facă față acestui atac puternic, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a cerut mai mult sprijin material din partea țărilor occidentale, subliniind că Ucraina dorește în special unități mobile capabile să trimită mai multe rachete simultan: „Avem nevoie de ajutor de la partenerii noștri, în special de arme”, a spus el.