Vladimir Putin l-a sunat ieri și și-a cerut scuze! Gestul care a lăsat omenirea mută de uimire

Vladimir Putin l-a sunat ieri și și-a cerut scuze! Gestul care a lăsat omenirea mută de uimire
Vladimir Putin a sunt să-și ceară scuze: pe cine a apelat?

Vladimir Putin a șocat din nou o lume întreagă. Gestul său recent a lăsat o lume întreagă fără cuvinte. Președintele rus a făcut un apel pentru a-și cere scuze. Un oficial a mărturisit că i-a acceptat scuzele liderului de la Kremlin și i-a mulțumit în timpul convorbirii telefonice pentru clarificarea poziției sale în cazul unui eveniment istoric cu un puternic impact. Despre ce este vorba?

Gest neașteptat din partea lui Vladimir Putin: cui i-a cerut scuze?

Liderul de la Kremlin și-a cerut scuze în fața Israelului după ce ministrul rus de externe a declarat că Adolf Hitler ,,avea sânge de evreu”.

Prim-ministrul Israelului a spus în cursul zilei de joi că i-a acceptat scuzele în timpul apelului telefonic, ulterior mulțumind pentru clarificarea poziției sale „față de poporul everu și memoria Holocaustului”, potrivit The Independent.

Serghei Lavrov a făcut declarația controversată într-un interviu acordat unui post italian de televiziune duminică. Acesta încerca să justifice portretizarea nazistă făcută Ucrainei, țară invadată de ruși de la finalul lunii februarie și până în acest moment.

„Poate greșesc, dar și Hitler avea sânge de everu. Faptul că Zelenski este everu nu înseamnă absolut nimic. Evreii înțelepți spun că cei mai înflăcărați antisemiți sunt de obicei evrei”, a răspuns Lavrov când a fost întrebat cum ar putea fi vorba de o denazificare a Ucrainei atâta vreme cât președintele Zelenski este evreu.

,,Acest fapt nu anulează elementele naziste”

„Și ce dacă Zelensky este evreu. Acest fapt nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”, a declarat Lavrov, adăugând că „unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei”, a răspuns reprezentantul rus.

La scurt timp după afirmațiile sale, ministrul israelian l-a criticat în termeni duri pe Lavrov. Oficialul a afirmat că declarațiile sale sunt „de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică” și că ministrul rus va fi chemat la Ministerul din Israel pentru a-și justifica toate cuvintele.

„Remarcile ministrului de externe Lavrov reprezintă atât o declarație impardonabilă și scandaloasă, cât și o eroare istorică teribilă. Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este acela de a-i acuza pe evreii înșiși de antisemitism.” a transmis ministrul Lapid.