Ministrul rus al Apărării, decizie extremă după trimiterea de noi arme către Ucraina. Ce consecințe grave vor suporta statele membre NATO

Ministrul rus al Apărării, decizie extremă după trimiterea de noi arme către Ucraina. Ce consecințe grave vor suporta statele membre NATO
Serghei Șoigu și Vladimir Putin

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a transmis cu puțin timp în urmă decizia Rusiei cu privire la transporturile NATO care livrează arme către Ucraina. Anunțul Rusiei a fost făcut în cadrul conferinţei oficialilor din Ministerul Apărării, chiar în a șaptezecea zi a războiului, unde armata rusă desfășoară „operațiuni militare” de „denazificare și demilitarizare” a Ucrainei.

Amenințările Rusiei se intensifică odată cu susținerea tot mai mare a Ucrainei cu armament

În contextul în care armata rusă și-a intensificat atacurile în mai multe orașe din Ucraina, liderii occidentali nu au rămas nepăsători în fața a mii de crime de război care au avut loc până acum. În cursul zilei de ieri, președintele american, Joe Biden s-a aflat în vizită la fabrica Lockheed Martin unde sunt produse rachete antitanc Javelin, care ar urma să fie trimise Ucrainei pentru a rezista ofensivei rusești.

În contextul vizitei sale, liderul american i-a încurajat pe angajați să muncească în continuare pentru producerea armelor cu ajutorul cărora Ucraina poate obține victorie împotriva Rusiei.

Joe Biden a ținut un discurs a cărui țintă a fost Vladimir Putin, pe care l-a acuzat în repetate rânduri de crime de război. Acesta a mai afirmat că dictatorii trebuie înfruntați pentru a fi împiedicați să reapară.

„Istoria ne-a demonstrat că dacă nu-i înfrunți pe dictatori, ei vor continua să apară. Apetitul lor pentru putere continuă să crească. Există o luptă continuă între autocrație și democrație. Xi Jinping (președintele Chinei – n.r.) spune că democrațiile nu pot fi un sistem durabil în secolul 21. Dar nu este așa, pentru că altfel s-ar schimba întreaga lume”, a declarat Joe Biden.

Două rachete Kalibr au fost fost lansate asupra unor ținte din Ucraina

Ca răspuns la acuzațiile venite din partea Occidentului, dar și a ajutoarleor oferite Ucrainei, ministrul rus al Apărării a avertizat că transporturile NATO cu armament către Ucraina vor fi distruse de forțele ruse, fiind considerate ținte împotriva Rusiei.

“Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina. Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a avertizat Serghei Șoigu, în contextul în care livrarea de armament a crescut considerabil în ultimele săptămâni.

Tot în cursul zilei de astăzi, Rusia a anunțat că a lansat două rachete Kalibr de pe un submarin din Marea Neagră, asupra unor ținte terestre nespecificate din Ucraina, subliniind necesitatea atacului asupra transporturile de armament livrat de NATO Ucrainei, potrivit Reuters.